sem school_logo

 

 

Čehijā mūsu audzēkņi konstruē un programmē Lego robotus

No 20. līdz 24. martam Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Learning BEAUTY” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) ietvaros Daugavpils tehnikuma delegācija – skolotāji Irēna Dortiņa un Igors Ivanovs, audzēkņi Sintija Macijevska un Daniils Kravčenko – apmeklēja Karvinas Tehnisko skolu (Čehija).

1   2   3

 

 

 

 

 

Mācību brauciena mērķis bija praktiski izzināt un apgūt Lego robotu konstruēšanu un programmēšanu, kā arī salikt 3D printerus starptautiskā projekta darba grupā. Ar pārsteidzošu entuziasmu noritēja Lego robotu Sumo cīņas.

4   5   6

 

 

 

 

 

Mācību brauciena ietvaros bija iespēja apmeklēt Ostravas pilsētas metāla apstrādes rūpnīcu, kurā nodarbojās ar ogļu rakšanu un atdalīšanu, koksa un čuguna ražošanu. Uz šīs rūpnīcas bāzes tiek veidots liels tūrisma objekts. Te var apskatīt čuguna ražošanas gaitu. Tepat izvietota daudzfunkcionālā zāle „Gonga”, kurā atrodas plašs un interesants izglītības centrs. Vēl viena ēka tika pārbūvēta par „Mazo tehnikas pasauli U6”. Tā ir vieta mācībām un vienlīdz arī interaktīvais muzejs, kurš interesantā veidā parāda zinātnes un tehnikas attīstību.

7   8   9

 

 

 

 

 

Tehniskās vidusskolas skolotāji un audzēkņi organizēja sacensības airēšanā uz trenažieriem. Zēniem bija jāairē 1000 m, bet meitenēm – 500 m.

10   11   12

 

 

 

 

 

Mācību brauciena pēdējā dienā projektā iesaistītie dalībnieki saņēma Europass Mobility dokumentu.

13   14   15

 

 

 

 

 

Nākošās projekta koordinatoru un skolu darba grupu tikšanās paredzētas rudenī Daugavpilī.

16   17   18

 

 

 

 

 

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Learning BEAUTY” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...