sem school_logo

 

 

Mūsu audzēkņu zināšanas augstu novērtētas

Aizvadīta vēl viena prakses nedēļa Portugālē. Audzēkņiem tā bija piesātināta ar dažādiem jauniem prakses darba uzdevumiem. Paši audzēkņi, topošie programmētāji Kristers Raivo, Kevins, Kliments un Aleksandrs, atzina, ka tā paskrēja nemanot.

Kā pastāstīja Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītājs Jevgeņijs Kružkovs, prakšu vadītāji mūsu audzēkņu darbu augstu vērtē, atzīmējot, ka mūsu audzēkņi ir ļoti labi sagatavoti un viņiem piemīt tādas svarīgas rakstura īpašības kā centība, neatlaidība, pieklājība un mērķtiecība.

1   2   3

 

 

 

 

Sestdien audzēkņi apmeklēja Vjana du Kaštelu pilsētu, kas atrodas skaistā vietā Atlantijas okeāna krastā. Pilsēta dibināta 1253. gadā un agrāk bija nozīmīgs valsts zvejas un kuģu būvētavas centrs. Tās lepnums ir Santa-Lučijas katedrāle, Gustava Eifeļa projektētais tilts pāri Limas upei un, protams, neaizmirstamais okeāna krasts.

Svētdien bija iespēja iepazīties ar Portugāles otru lielāko pilsētu, rūpniecības un finanšu centru – Porto. Tā reiz bijusi arī valsts galvaspilsēta, iekļauta UNESCO mantojuma sarakstā. Pilsētā atrodami dažādu laikmetu arhitektūras paraugi. Porto celta kalnainā apvidū, ko uz pusēm sadala Douro upe. Upei pāri ved daudzi tilti, taču ievērojamākais (karaļa Luija I), ko projektējis Gustavs Eifelis. Visvairāk audzēkņiem atmiņā palikusi ekskursija ar laivu pa Doras upi un “Lello & Irmão” grāmatnīcas apmeklējums, kas Porto darbojas kopš 1906. gada. Dž. K. Roulinga to esot izmantojusi kā “Harija Potera grāmatnīcas” prototipu. Tā grāmatu mīļus fascinē ar iespaidīgo arhitektūru, turklāt tā atzīta arī par pasaules trešo labāko grāmatnīcu.

Prakse ārzemju uzņēmumā – tā ir iespēja ne tikai strādāt starptautiskā vidē un piemēroties ES darba tirgus prasībām, bet arī uzlabot savas svešvalodas zināšanas, iegūt draugus citās valstīs, iepazīt citas kultūras, iegūt plašāku redzesloku un daudzpusīgāku skatījumu uz dzīvi.

Novēlēsim mūsu audzēkņiem ražīgu trešo prakses nedēļu un laimīgu ceļu mājup. Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Skolas stratēģija - inovācijas kā attīstības iespējas” (Nr.2016-1-LV01-KA102-022435) līdzfinansē Eiropas Savienība. “Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...