Konkurss “Atraktīvā fizika un ķīmija”

11.04.2017. Strādnieku ielas ķīmijas kabinetā notika konkurss “Atraktīvā fizika un ķīmija”. Pasākumu organizēja N.Vasiļjeva, A.Bernāne, A.Dortiņš, N.Ļesnova. Konkursā piedalījās Daugavpils tehnikuma AM-11, ATS-11, KV-11, L-11, EM-11, TT-11, KS-11 grupu un Daugavpils 17. vidusskolas komandas.

1   2   3

 

 

 

 

Konkursa dalībniekiem bija jāveic divi praktiskie darbi. Pētnieciskajā darbā ķīmijā audzēkņiem bija jāprot noteikt pH, jāatceras hidrolīzes pamatprincipi šķīdumu noteikšanā. Pētnieciskais darbs fizikā bija saistīts ar blīvuma noteikšanu dažādu materiālu priekšmetiem, mērot to masu un tilpumu. Konkursa otrajā daļā dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem, atbildes bija paslēptas rēbusu atrisinājumos.

4   5   6

 

 

 

 

Maksimālo punktu skaitu praktiskajā darbā ķīmijā ieguva AM-11 grupa. Praktiskajā darbā fizikā visaugstāko vērtējumu saņēma KV-11 un L-11 grupu komandas. Ar īpašu centību konkursam gatavojās EM-11 grupas komanda, apmeklējot J.Orliņas papildus nodarbības ķīmijā, jo viņi tehnikumā neapgūst šo priekšmetu, rezultātā iegūstot 17 punktus no 20 par praktiskā darba ķīmijā izpildi. Kopvērtējumā I vietu ieguva AM-11 grupa (55 punkti no 60, konkursam audzēkņus gatavoja skolotāji: N.Vasiļjeva, A.Dortiņš). II vietu ieguva KV-11 grupa (51,5 punkti no 60, skolotāji: N.Vasiļjeva, A.Dortiņš). Gan pēc iegūto punktu skaita (51 punkts no 60), gan pēc darbu izpildes laika III vietu dalīja L-11 un apvienotā TT-11 un KS-11 grupu komanda (skolotāja L.Razminoviča). Papilduzdevumu – ar taustes palīdzību noteikt ķīmijas laboratorijas traukus – visprecīzāk veica L-11 grupa un ieguva III vietu (skolotāji: N.Vasiļjeva, A.Dortiņš).

Paldies audzēkņiem par cīņas sparu, skolotājiem – par ieguldīto darbu! Pateicamies Daugavpils 17. vidusskolas komandai par dalību konkursā!

Informāciju sagatavoja: Anda Bernāne


Поиск...