Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2017

No 20. līdz 22. aprīlim Rīgā, Ķīpsalā, notika pirmais Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2017, ko organizēja Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Konkursā tika pārstāvētas 16 profesijas šādās jomās: informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, radošās mākslas un mode, sabiedriskie un individuālie pakalpojumi, ražošana un inženiertehnoloģijas, celtniecība un būvniecības tehnoloģijas (kopā 96 dalībnieki).

1    2   3

 

 

 

 

4   5   6

 

 

 

 

No Daugavpils tehnikuma pierādīt savas prasmes un izmēģināt savas spējas konkursā devās 5 audzēkņi. Kategorijā frizieris Aleksejs Kormiļcevs (FR-31) ieguva 1. vietu, bet Anastasija Bukeja (FR-31) – 3. vietu, savukārt Web lapu izstrādātāju kategorijā Vladislavs Geidāns (PR-41) ieguva 2. vietu! Pirmo reizi profesionāļu meistarības konkursā startēja Veronika Valeniece (TS-11) nominācijā apģērbu izgatavotājs, bet Renārs Trulis (EM-41) sacentās elektrisko instalāciju tehniķu vidū. Audzēkņi pierādīja, ka var strādāt saspringtā, laika ziņā ierobežotā, pārslogotā darba vidē (14 darba stundas 3 dienu laikā), māk paveikt sarežģītus uzdevumus un gūt no tā gandarījumu par sevis apliecināšanu. Apsveicam uzvarētājus un pateicamies dalībniekiem! Paldies skolotājiem, kas gatavoja audzēkņus konkursam un 3 dienas bija blakus, lai viņus uzmundrinātu un palīdzētu ar padomu: Valentīnai Saulītei, Irēnai Dortiņai, Ņinai Rudzei, Veronikai Platkovai. Paldies par atbalstu direktores vietniekam praktiskās apmācības jomā Guntim Spriņģim, izglītības metodiķei Jeļenai Didevičai, darbnīcas vadītājam Igoram Ivanovam.

7   8   9

 

 

 

 

Pasākuma laikā bija arī iespēja piedalīties karjeras domnīcā, izmēģināt prasmes dažādu profesiju meistarklasēs un paraugdemonstrējumos, ko piedāvāja Rīgas Valsts tehnikums, Ogres tehnikums, Valsts policijas koledža, Bulduru Dārzkopības vidusskola, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža, Rīgas Stila un modes tehnikums, Rīgas Celtniecības koledža u.c.

Vairāk foto...

Informāciju sagatavoja: J. Dideviča


Поиск...