sem school_logo

 

 

Pieredzes apmaiņā uz Andalūziju. 1.stāsts.

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projekta “Skolas stratēģija – inovācijas kā attīstības iespējas” (Nr.2016-1-LV01-KA102-022435) ietvaros 8 skolotāji 8 dienu garumā apguva pieredzi Andalūzijas apgabala Granadas pilsētā Spānijā. Mobilitātes projektos šis bija pirmais pieredzes apmaiņas brauciens uz Spāniju, tāpēc mūs interesēja izzināt Spānijas profesionālās izglītības un apmācības koncepciju, labās prakses piemērus sadarbības veicināšanai starp profesionālajā apmācībā iesaistītām institūcijām.

1   2   3

 

 

 

 

Pirms projekta uzsākšanas tika noslēgti līgumi starp Daugavpils tehnikumu, projekta dalībniekiem un uzņemošo institūciju atbilstoši Erasmus+ programmas noteikumiem. Tajos precīzi definēti visu pušu pienākumi un tiesības, kā arī pievienota detalizēta pieredzes apmaiņas darba programma.

4   5   6

 

 

 

 

Uzņemošā institūcija “M.E.P. Europrojects Granada S.L.”, kurai ir ilggadīga starptautiska pieredze skolotāju mobilitāšu un prakšu organizēšanā, piedāvāja rūpīgi pārdomātu un intensīvu darba programmu. Tās bija vizītes dažādās skolās un iestādēs, kuras nodrošina profesionālo apmācību (IES Virgen de las Nieves, IES Cartuja, IES Ángel Ganivet u.c.). Skolas “Istituto Educación Secundaria” (IES) parasti ir zem viena jumta: pamatizglītība (12-16 gadi), “Bachillerato” programmas un vidējās arodizglītības programmas (16-18 gadi). Arodizglītība ir organizēta norobežoti no “Bachillerato” programmām, bet tiek kopīgi izmantoti cilvēku un materiālie resursi. Apmeklētajās izglītības iestādēs bija apskatāma kvalitatīva materiālā bāze. Pabijām moderni iekārtotos mācību kabinetos un darbnīcās, kuros notiek izglītības programmu īstenošana. Skolās bija jūtama īpaša aura – radoša gaisotne, atvērti, izpalīdzīgi un labestīgi skolēni un skolotāji. Interesanti, ka visi skolotāji tiek uzrunāti kā profesori.

7   8   9

 

 

 

 

10   11   12

 

 

 

 Programmā bija iekļautas arī Spānijas vēstures, kultūras un tradīciju izzināšanas aktivitātes. Aģentūras darbinieki pirmajā dienā bija parūpējušies par spāņu valodas stundām, apguvām sarunvalodā biežāk lietojamos vārdus.

13   14   15

 

 

 

 Mobilitātes noslēgumā līdztekus Europass Mobility dokumentam projekta dalībnieki saņēma arī uzņemošo partneru sertifikātus, kas apliecina iegūtās zināšanas, prasmes un pieredzi turpmākajā darbā.

16   17   18

 

 

 

 19   20   21

 

 

 

 22   23   24

 

 

 

 Pieredzes apmaiņas laikā tika aizsāktas sarunas nākamiem projektiem saistībā ar audzēkņu praksēm. Pieredzes apmaiņas projekts vērtējams kā lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi un paplašināt profesionālās zināšanas par aktuāliem jautājumiem, kā arī stimuls personīgai izaugsmei.

Uz tikšanos projektu rezultātu izvērtēšanas starptautiskā konferencē, kuru plānojam organizēt Daugavpils tehnikumā jūnijā. Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Skolas stratēģija – inovācijas kā attīstības iespējas” (Nr.2016-1-LV01-KA102-022435) līdzfinansē Eiropas Savienība. “Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa


Поиск...