Skolēnu apmaiņa starp Latvijas un Vācijas skolām

Maija sākumā skolēnu apmaiņas programmas ietvaros notika 30 skolēnu tikšanās "Tradīcija atbilst mūsdienīgumam" – mūzikas, deju projekts ar galveno tēmu – vēsture un pasakas.

1   2   3

 

 

 

 

Sadarbojoties ar Daugavpils 15.vidusskolu, PIKC “Daugavpils tehnikums” jau vairāk kā 10 gadu garumā attīsta skolas partnerību ar Reālskolu Šteinfurtē, Vācijā. Skolēni vairākkārt piedalījās dažādos apmaiņas projektos vācu valodas skolotāju Elviras Pirogovas (15.vsk.), Jeļenas Sardiko, Ļubovas Raiheles vadībā. Jau trešo reizi vācu Šteinfurtes Reālskolas skolēnu apmaiņu vada angļu valodas skolotājs Christian Seidel, bet pirmo reizi vadīja mūzikas skolotāja Wiebke Brandenberg. Ilgtermiņā skolu partnerību atbalsta Vācija, veicot savstarpējo skolēnu apmaiņu.

4   5   6

 

 

 

 

Tikšanās laikā notika triju partnerskolu dalībnieku iepazīšanās, kā arī iepazīšanās ar uzņemšanas skolām, kuras pārsteidza viesus ar savu ļoti augsto tehnisko līmeni. Viesus skolās sveica Daugavpils 15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis un Daugavpils tehnikuma direktore Ingrīda Brokāne.

7   8   9

 

 

 

 

Skolēnu apmaiņas programma bija ļoti daudzveidīga, interesanta un veltīta tradīcijām, dziesmām un dejām. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar latviešu kultūru, tradīcijām un nacionālām īpatnībām, kā arī uzsākt sagatavošanās mūzikas nedēļai Reālskolā Šteinfurtē.

10   11   12

 

 

 

 

Programmas laikā tika organizētas dažādas aktivitātes, piemēram, brauciens uz Viļņu un ekskursija pa vecpilsētu, brauciens uz atpūtas bāzi “Virogna”, sporta spēles un sacensības svaigā gaisā, iepazīšanās ar pilsētu spēles formā – Rally, ekskursija pa Daugavpils cietoksni, slidošana Daugavpils Ledus hallē, dejas un dziesmas, kā arī poļu, latgaļu, baltu un citu folkloru ansambļu koncertu apmeklēšana. Visas aktivitātes izraisīja interesi ikvienā skolēnā. Tikšanās laikā bija brīnišķīga iespēja pilnveidot vācu un angļu valodas zināšanas, mācīties komunicēt un īstenot skolēnu apmaiņas programmas aktivitātes, veicināt sadarbību starp partnerskolām.

13   14   15

 

 

 

 

Atvadu vakarā zēni un meitenes izpildīja savas iemācītās dejas un visi kopā Helenes Fischers dziesmu ”Ich bin bereit” no Disney filmas “Moana”. Visus priecēja vācu skolēnu uzruna un pateicības vārdi skolotājiem, kā arī ģimenēm, kuru viesmīlība bija īpaši novērtēta. Par godu draudzībai tika aizdedzinātas sveces uz tortes, kurā bija attēloti skolēnu apmaiņas dalībnieku valstu simboli – vācu un latviešu karogi.

16   17   18

 

 

 

 

Visi skolēnu apmaiņas programmas dalībnieki ar nepacietību gaida nākamo tikšanos, kas notiks maija beigās – jūnija sākumā Vācijā, Šteinfurtē.

19   20   21

 

 

 

 

Izsakām pateicību mūsu audzēkņu Artūra Šeļakina (L-11), Dmitrija Vasiļjeva (L-11), Viktorijas Bules (KS-11), Karinas Lipinas (KV-11), Anastasijas Dedeles (KV-11), Maira Kalnageidana (EM-11), izglītības metodiķes Jeļenas Didevičas ģimenēm, kuras uzņēma partnerskolu skolēnus.

Informāciju sagatavoja: vācu valodas skolotāja Jeļena Sardiko


Поиск...