Mājturības un tehnoloģiju konkurss 7. un 8. klašu skolniecēm

16. maijā Daugavpils tehnikumā notika mājturības un tehnoloģiju konkurss “Stils. Mode. Avangards.”, kurā piedalījās Daugavpils Krievu vidusskolas - liceja, Daugavpils 17. vidusskolas, Daugavpils 15. vidusskolas, Daugavpils 13. vidusskolas, Daugavpils 9. vidusskolas un Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas, Daugavpils Centra vidusskolas - 7. un 8. klašu skolnieces.

DSC 0818   DSC 0829   DSC 0842

 

 

 

 

Pasākuma mērķis bija paplašināt zināšanas mājturībā un tehnoloģijās, dot iespēju īstenot iegūtās zināšanas praksē, aktivizēt mācību procesu stundās, paaugstināt interesi par zināšanu izmantošanu ikdienas dzīvē.

Skolniecēm bija jāizgatavo sieviešu rotaslietas un jānoformē sava modele manekenā. Darba izpildē meitenes parādīja savu māksliniecisko pieeju, izmantojot šūšanas tehnikas – modelēšanu, piegriešanu un citu brīvi izvēlētu tehniku.

Konkursu izvērtēja kompetenta žūrija – Elvīra Azareviča, Valentīna Saulīte, Natalija Pilace, kā arī tehnikuma darbinieki un audzēkņi.

1. vietu ieguva Vera Zubkova (Daugavpils 9. vidusskola, skolotāja Tatjana Romaļska),

2. vietu – Sofja Golubeva (Daugavpils 15. vidusskola, skolotāja Irina Marcinkeviča),

3. vietu – Elīza Malinovska (Daugavpils 9. vidusskola, skolotāja Tatjana Romaļska).

Skolotājām pasākuma laikā tika organizēta darbnīca, kur viņas varēja izgatavot sieviešu rotaslietu no flisa un meistarklase apģērbu stila veidošanā.

Apsveicam uzvarētājas! Paldies visiem dalībniekiem!

Informāciju sagatavoja: Ņina Rudze


Поиск...