Starptautiskais IT konkurss “2nd International Computer Skills Competition – Poznaņ 2017” Polijā

No 1. līdz 3. jūnijam PIKC “Daugavpils tehnikums” komanda, kuras sastāvā bija direktora vietnieks izglītības jomā Oļegs Kartašovs, nodaļas vadītājs Artūrs Dauģerts un divi audzēkņi Pāvels Prihodjko (DT-21) un Jevgēņijs Greibo (DT-31) piedalījās Starptautiskajā IT konkursā “2nd International Computer Skills Competition – Poznaņ 2017” Polijā. Konkursā piedalījās 6 audzēkņu komandas no Vācijas, Polijas, Moldovas, Lietuvas, Ukrainas un Latvijas pilsētām.

IMG 3230   IMG 3238   IMG 3315

 

 

 

 

 

Audzēkņiem konkursa pirmajā dienā bija jāveic četri uzdevumi: 1. teorētiskais tests “Datoru uzbūve un datoru tīkli”; 2. praktiskais darbs “Datoru montāža uz laiku”; 3. praktiskais darbs “Vadu R45 izveide un pieslēgšana uz laiku”; 4. praktiskais darbs “TP-link Rūtera konfigurācija, pieslēgšana un Windows Server 2012 konfigurēšana”. Otrajā dienā konkursa dalībniekiem bija jāaizstāv iepriekš sagatavota prezentācija. Mūsu tehnikuma audzēkņi ieguva 2. vietu starptautiskajā mērogā. Konkursa žūrija atzīmēja mūsu audzēkņu gan labu profesionālu sagatavotību, gan angļu valodas zināšanu augsto līmeni un labas runāšanas prasmes.

Tomēr visiem dalībniekiem tika piedāvātas ne tikai konkursa uzdevumi, bet arī izklaides. Visi ārvalstu viesi konkursa norises laikā apskatīja 2 pilsētas Polijā – Poznaņu un Vroclavu.

Jāatzīmē, ka laiks Poznaņā bija pavadīts brīnišķīgi, jo bija iespēja gan atrast jaunus citu valstu draugus, gan uzlabot angļu valodas zināšanas, gan arī apskatīt skaistas vietas un iepazīties ar jaunām tradīcijām. Pagaidām tika ieplānots, ka 2018. gada jūnijā šīs konkurss notiks mūsu tehnikumā.

Informāciju sagatavoja: direktora vietnieks izglītības jomā O.Kartašovs


Поиск...