Eiropas Valodu diena

„Tam, kurš runā desmit valodās, pieder desmit pasaules.”

(ungāru paruna)

Kopš 2001. gada 26. septembra visā Eiropā tiek svinēta Eiropas Valodu diena. Eiropas Savienība patiesi ir bagāta ar valodām, un šīs dienas uzdevums ir padziļināt sabiedrības izpratni par daudzvalodību Eiropā, veicināt kultūras un valodu daudzveidību, kā arī rosināt valodu vispārēju apguvi skolā un ārpus tās.

1   2   3

 

 

 

 

Valodu daudzveidība ir liela un sargājama vērtība, bet valodu prasme – katra cilvēka bagātība. Arvien pieaugot savstarpējai atkarībai un mijiedarbībai mūsu pasaulē, pieaug arī nepieciešamība katram Eiropas pilsonim sadarboties ar citu valstu iedzīvotājiem un zināt valodas.

4   5   6

 

 

 

 

Katru gadu mūsu skola organizē pasākumu, lai godātu valodas, pievēršot īpašu uzmanību latviešu, angļu, vācu, kā arī franču valodām, valodu daudzveidībai, kā arī valstu kultūrai, vēsturei un ģeogrāfijai.

Ar valodu skanējumu atraktīvā un muzikālā veidā mūsu 1.kursa audzēkņi piedalījās Eiropas Valodu dienai veltītā spēlē pa stacijām “KOPĀ VALODU DAUDZVEIDĪBĀ”. Deviņās stacijās 10 tehnikuma komandas pārbaudīja savas zināšanas par latviski, angliski, vāciski runājošo valstu kultūrām, vēsturi un ģeogrāfiju, ievērojamās vietas un svarīgas personas, kā arī iemācījās nozīmīgus vārdus un frāzes franču valodā.

7   8   9

 

 

 

 

Ir zināms, ka valodu prasmes ir vienas no būtiskākajām katra cilvēka dzīvē, bet ļoti svarīgi ir arī prasmes sadarboties komandā. To lieliski apliecināja DT-11, L-11 un ATS-11 grupas audzēkņi (61, 60, 59 punkti). Apsveicam uzvarētājus! Visas komandas uzskatāmi parādīja savas valodu prasmes un erudīciju, par ko katra grupa saņēma Valodu pasi.

10   11   12

 

 

 

 

Liels paldies izglītības metodiķei J.Didevičai, latviešu valodas MK vadītājai I.Karabekovai, latviešu valodas skolotājai I. Krūklandei-Voverei, svešvalodu skolotājiem M.Vasiļevskai, O.Ostrovskim, A.Pomitkinai, T.Jegorovai, S.Bičkovai, B.Mihailovai, L.Ivanovai, A.Elksniņai par izveidotiem radošiem uzdevumiem un darbu konkursa stacijās, kā arī par godīgu žūrijas darbu.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Sardiko


Поиск...