Svinīgā pasākumā Daugavpils tehnikums saņem VET Hartu

Erasmus+ profesionālās izglītības un mācību (PIA) mobilitātes hartas (VET Charter) 2017.gada konkursā ir piepulcējušās vēl 5 institūcijas - Rīgas Stila un modes tehnikums, Ogres tehnikums, Daugavpils Būvniecības tehnikums, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža un Daugavpils tehnikums.

1    2    3

 

 

 

 

Latvijā jau ir 9 institūcijas, kas attiecīgi PIA Hartas ieguva 2015.gadā (1) un 2016.gadā (8). PIA Harta paredzēta, lai rosinātu organizācijas, kas spēj audzēkņiem un personālam organizēt kvalitatīvu PIA mobilitāti un īsteno drošu finanšu vadību, plašāk attīstīt to Eiropas internacionalizācijas stratēģijas ietvaros. Tā atbalsta nosūtošo organizāciju kapacitātes stiprināšanu audzēkņu un personāla kvalitatīvas mobilitātes organizēšanā, vienlaikus atbalstot, veicinot un turpmāk attīstot kvalitāti mobilitātes jomā. Hartu piešķir uz visu Erasmus+ programmas laiku (līdz 2020. gadam), un programmas īstenošanas gaitā tiek veikta tās uzraudzība. PIA mobilitātes hartas piešķiršana vēl nenozīmē tiešu finansējumu vai galvojumu finansējumam.

Eiropas internacionalizācija ir ne tikai mācību veicināšana programmas Erasmus+ valstīs, integrējot kvalitatīvas mobilitātes darbības mācību programmās, bet ietver arī starptautisku pieeju pilnveidošanu katrā nosūtošajā organizācijā, piemēram, veidojot sadarbības tīklus ar partneriem citās valstīs, veicinot svešvalodu apgūšanu un raugoties plašāk uz valsts profesionālās izglītības un mācību pieejām.

Turpmāk Daugavpils tehnikumam kā Profesionālās izglītības un mācību mobilitātes hartas turētājam jānodrošina mobilitātes kvalitātes saistība un Eiropas kvalitātes hartā noteikto principu ievērošana.

Paldies Projektu nodaļas komandai, tehnikuma administrācijai un darbiniekiem, kuri savā ikdienas darbā risina dažādus jautājumus, kas veicina Daugavpils tehnikuma starptautisko sadarbību, par ieguldījumu Erasmus+ profesionālās izglītības un mobilitātes hartas saņemšanā! Tas ir liels gods un vienlaicīgi arī liela atbildība.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa

Izmantotas fotogrāfijas no Valsts izglītības attīstības aģentūras tīmekļa vietnes www.viaa.gov.lv


Поиск...