Brauciens uz Gruziju

PIKC Daugavpils tehnikuma delegācija – direktora vietnieks Oļegs Kartašovs, angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena un DT - 31 grupas audzēknis Pāvels Prihodjko – viesojās Gruzijā no 27.09. līdz 2.10. ar mērķi veidot jaunas partnerattiecības, piedalīties starptautiskajā angļu valodas olimpiādē un Gruzijas skolas „ORNATI” 20 gadu jubileja pasākumā, iepazīties ar šīs valsts kultūru. Šajā pasākumā piedalījās arī Slovākijas, Polijas, Ukrainas, Moldāvijas un Gruzijas skolu pārstāvji.

1   2   3

 

 

 

 

Pirmās divas dienas bija darba pilnas – dalība konkursā un konferencē. Pie apaļā galda satikās skolu direktori un apmainījās ar informāciju par savām mācību iestādēm, dalījās ar problēmām un panākumiem katras valsts izglītībā. Pēc konferences viesiem tika piedāvāta ekskursija pa Zestafones pilsētu un pa „ORNATI” skolu, kur notika šis pasākums.

4   5   6

 

 

 

 

Angļu valodas olimpiāde tika veidota no 2 daļām: angļu valodas gramatikas testa (40 minūtes) un prezentācijas par tēmu „Cultural and Historical Monuments and National Cuisine”. Mūsu audzēknis Pāvels Prihodjko ieņēma 4. vietu (59 punkti) ar tikai četru punktu starpību salīdzinot ar pirmo vietu (63 punkti). Visi dalībnieki bija apmēram vienā līmenī gramatikas daļā, bet prezentāciju konkursā bija redzams uztraukums, kas noteica uzvarētāju, kura bija audzēkne no Polijas.

Pāvela Prihodjko iespaids par Gruziju: „Runājot par Gruziju, man ļoti patika tas, ka tur ir citi cilvēki, nekā šeit. Gruzīni ir ļoti dāsni, priecājas par viesiem un uzņem tos ar visu sirdi, un dod pusi no savas dvēseles. Visur ir skaisti dabas skati, mākoņos aizplūduši kalni un vīnogulāji. Ir daudz skaistu, senu ēku, baznīcu kuras joprojām nav restaurētas, bet ir saglabājušās labā stāvoklī līdz pat šodienai. Viņu skolās strādā brīnišķīgi pasniedzēji un studenti ir ļoti centīgi mācību ziņā.”

2018. gada jūnijā mūsu izglītības iestāde gaida viesos delegācijas no Gruzijas un citām Eiropas valstīm ar mērķi piedalīties IT konkursā un konferencē.

Paldies pasākuma organizatoriem no Gruzijas par iespēju apmeklēt Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi un visskaistāko kūrortu Batumi. Liels paldies Daugavpils tehnikuma direktorei par uzticību un ļoti labu brauciena organizēšanu.

Informāciju sagatavoja: Jūlija Plečkena


Поиск...