L-11 grupas ekskursija uz Latgales Centrālo bibliotēku

12. oktobrī L-11 grupas audzēkņi kopā ar grupas audzinātāju Svetlanu Bičkovu apmeklēja Latgales Centrālo bibliotēku. Ekskursija tika organizēta lasīšanas veicināšanas akcijas jauniešiem „Iepazīsti bibliotēku!” ietvaros.

1   2   3

 

 

 

 

Ekskursijas mērķis bija aicināt audzēkņus apmeklēt Latgales Centrālo bibliotēku, izmantot tās krājumu studijām, izklaidei, informācijai. Audzēkņiem bija piedāvāta iespēja kļūt par bibliotēkas lietotājiem.

4   5   6

 

 

 

 

Ekskursiju novadīja lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Inese Vaivare.Viņa iepazīstināja audzēkņus ar interesējošās nozaru literatūras krājuma izvietojumu plauktos, nepieciešamās informācijas meklēšanas iespējām elektroniskajā katalogā, pieejamo datubāzu izmantošanu bibliotēkā un ārpus bibliotēkas telpām. Īpaši audzēkņus iespaidoja Miniatūrgrāmatu un Veco grāmatu kolekcija, kā arī viņiem bija iespēja apskatīt pirmo inventāra grāmatu. Inventāra grāmata tiek uzsākta reizē ar bibliotēkas atvēršanu. Bibliotēkā ir atklāta Olgas Fišeres ilustrāciju izstāde „Dzejolis rasas pilienā”, kuru ar lielu interesi vēroja grupas audzēkņi. Ar palielināmo stiklu viņi mēģināja saskatīt jaukās un aizraujošās gleznas.

7   8   9

 

 

 

 

Mēs arī apmeklējām ASV informācijas centru un sarunājāmies ar nodaļas vadītāju Nataliju Oševerovu. Viņa piedāvāja mums piedalīties informācijas centra pasākumos un konkursos. Ekskursija pa bibliotēku bija interesanta, aizraujoša un noderīga.

Informāciju sagatavoja: Svetlana Bičkova


Поиск...