Audzēkņi apmeklē 12. Daugavpils Zinātnes festivālu

26. septembrī fizikas un matemātikas skolotāja Anna Vološina kopā ar grupu audzinātāju Olgu Bazarovu un Zoju Podskočaju aizveda FR-21, DT-11 un EM-11 grupu audzēkņus uz Daugavpils Universitātes organizēto 12. Daugavpils Zinātnes festivālu.

1   2   3

 

 

 

 

 

Pasākuma mērķis – iepazīstināt audzēkņus ar zinātnes pasauli, ieskatīties, kā zinātne tiek pielietota ikdienas dzīvē, kā arī rosināt jauniešus pievērsties fizikas zinātnei. Ekskursijas laikā audzēkņi apmeklēja interaktīvo izstādi “ Kosmoss ikdienā”, ko izveidojusi zinātkāres centrs ZINOO ar Latvijas Izglītības uz zinātnes ministrijas atbalstu. Interaktīvi eksponāti atklāja, kā raķetes, satelīti, zondes, astronauti un kosmosa roboti ir attīstījuši tehnoloģijas cilvēku dzīvei uz Zemes.

4   5   6

 

 

 

 

 

Audzēkņiem notika arī ekskursija jaunajā Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusā un Inovatīvās mikroskopijas centrā, kur audzēkņiem bija iespēja uzzināt par multifunkcionālā mikroskopa darbību, kā veido hologrammas, kā klonē augus, kā audzē zivtiņas. Mēs apskatījām fizikas, hidroekoloģijas, biotehnoloģijas mācību laboratorijas. Pateicamies DU mācībspēkiem par organizēto ekskursiju!

Informāciju sagatavoja: Anna Volosina


Поиск...