Spelling Bee 2017

119.oktobrī L-11 grupas audzēkņi Emīls Jansons un Pēteris Ruskulis un AM-11 grupas audzēknis Iļja Taukačs piedalījās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes, Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centra, Daugavpils 3. vidusskolas izsludinātā burtošanas konkursā „Spelling Bee“. Konkursa mērķis bija attīstīt pareizrakstības iemaņas, publiskās runas prasmes un atklāt audzēkņu radošās spējas, sasaistīt tās ar apgūtajām zināšanām angļu valodā.

Konkursam pieteicās 33 dalībnieki no Daugavpils un Krāslavas.

Konkurss notika “junioru” un “senioru” vecuma grupās, kurās piedalījās attiecīgi 9.-10. un 11.-12. klašu skolēni. Konkursu vadīja Fulbraita programmas angļu valodas skolotāja asistente Erika Vaita. Mūsu audzēkņi piedalījās konkursā vecuma kategorijā: 9.-10. klašu skolēni. Šajā kategorijā bija 17 dalībnieki no dažādām skolām. Audzēkņi tika aicināti nosaukt dažādas sarežģītības angļu valodas vārdus pa burtiem. Emīls Jansons (L-11 grupa) ieguva 3.vietu, ar ko bija ļoti iepriecināts gan pats audzēknis, gan angļu valodas skolotāja S. Bičkova.

Konkurss noritēja 12 kārtās, un to rezultātā tika noskaidroti uzvarētāji abās vecuma grupās:

1. vieta – Laura Mellīna Kaimiņa (Daugavpils Valsts ģimnāzija, skolotāja Ināra Kuharonoka) un Vadims Grigorjevs (Daugavpils 10. vidusskola, skolotāja Larisa Romančuka);

2. vieta – Arkādijs Nikolajevs (Daugavpils 15. vidusskola, skolotāja Jadviga Vasiļonoka) un Romans Ņilovs (Daugavpils 9. vidusskola, skolotāja Irina Starovoitova);

3. vieta – Daniils Pavļukevičs (Daugavpils 10. vidusskola, skolotāja Larisa Romančuka), Laura Vucena (Daugavpils Valsts ģimnāzija, skolotāja Ināra Kuharonoka), Emīls Jansons (PIKC „Daugavpils tehnikums”, skolotāja Svetlana Bičkova), Eva Marhileviča (Krāslavas pamatskola, skolotāja Larisa Rukmane), Anželika Peipiņa (Daugavpils 13. vidusskola, skolotāja Žanna Papenoka). Konkurss ir kļuvis par ļoti veiksmīgu ikgadējo pasākumu, Daugavpilī tas notika jau trešo reizi. Konkurss motivē skolēnus apgūt jaunus vārdus, palīdz iemācīties mācīties un sagatavoties eksāmeniem, paplašināt aktīvo vārdu krājumu.

Bez šaubām, ka tikai vārdu izrunāšana pa burtiem nevar būtiski palielināt svešvārdu krājumu. Tomēr kā regulārs vingrinājums vārdu burtošana viennozīmīgi attīsta atmiņu, palīdz veidot pareizo izrunu, kā arī māca pārvarēt uztraukumu auditorijas priekšā un vairo pārliecību par sevi.

Konkurss bija organizēts sirsnīgā un labvēlīgā gaisotnē. Mūsu audzēkņi ieguva pieredzi, viņiem bija piedāvāta iespēja parādīt sevi, kā arī mācīties no citiem. Mūsu zēni bija čakli, uzmanīgi, atbildīgi, bet neviss izdevās no pirmās reizes. Nākamajā mācību gadā mūsu audzēkņi būs aktīvāki un centīgāki. Liels paldies Emīlam Jansonam, Pēterim Ruskulim un Iļjam Taukačam par piedalīšanos konkursā!

Informācija sagatavoja: Svetlana Bičkova


Поиск...