Seminārs topošiem stilistiem par jaunām tehnoloģijām tekstila un apģērbu ražošanas nozarē

Trešdien, 1. novembrī, notika seminārs topošiem stilistiem par stažēšanos Lietuvā, kuru novadīja mūsu tehnikuma skolotāja Elvīra Azareviča. Skolotāja pastāstīja audzēkņiem par mācību procesa organizēšanu Lietuvas Profesionālās izglītības centrā, programmatūras Caledo Style V3R3 izmantošanu mācību procesā, par Lietuvas apģērbu ražošanas nozares uzņēmumu un pieredzi UAB Be-Ge Baltic Klaipēdā.

1   2   3

 

 

 

 

 

Audzēkņi uzzināja, ka Lietuvas Profesionālās izglītības centrs - skola, kas specializējas interjera dekoratoru, frizieru, floristu, datoru dizaineru, drēbnieku, stilistu un konstruktoru un pat šūšanas biznesa pakalpojumu sniedzējiem. Skolā ir 700 skolēnu un 60 skolotāju. Skolā tiek piedāvāti pieaugušo pārkvalificēšanās kursi tērpu šūšanas jomā. Skola tika atjaunota, kas ļāva rekonstruēt klases un darbnīcas atbilstoši eirostandartiem, iegādāties mūsdienu tekstila aprīkojumu un mācību datorprogrammas, tostarp «Caledo Style».

Elvīra pastāstīja mums par SIA “Be-Ge Baltic”, kura specializējas pārklāju izgatavošanā automašīnām un mēbelēm. Uzņēmumā ir 98 darbinieki, no kuriem 50 ir šuvēji. Ražošanā izmanto visprogresīvākās tehnoloģijas: mākslīgās ādas un mēbeļu audumu datorizētu griešanu «ZunG»; dabīgās ādas griešanu ar rokām, “Eton” griezuma detaļu transportēšanas sistēmu.

Pēdējā stažēšanās dienā E. Azareviča apmeklēja izstādi “Baltic Fashion & Textile Vilnius”. Šā izstāde ir lielākā Baltijas valstīs Starptautiskā tekstila un ādas izstrādājumu ražošanas nozares izstāde, kur ir iespēja iepazīties ar Baltijas un citu valstu ražoto unikālo dizainu, augstvērtīgu apģērbu un tekstilizstrādājumu kvalitāti. Paldies Elvīrai Azarevičai par semināru!

Informāciju sagatavoja: Ņina Rudze


Поиск...