Dalība konkursā „American Day”

2.novembrī PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēkņiem, angļu valodas pētniekiem bija lieliska iespēja piedalīties Daugavpils pilsētas angļu valodas konkursā „American Day”. Konkursa galvenais mērķis bija rosināt interesi par angļu valodu, kā arī paplašināt audzēkņu zināšanas par ASV vēsturi, ģeogrāfiju un kultūru. Pasākumu organizēja ASV vēstniecība, ASV informācijas centrs un Daugavpils Centra vidusskola.

1   2   3

 

 

 

 

Pasākumā piedalījās 8 komandas no Daugavpils vidējās izglītības iestādēm. Mūsu tehnikumu pārstāvēja 4 dalībnieki: K.Muižnieks (DT-11), A.Jegorovs (EM-31), V.Kaidoško (EM-11), S.Pārpucs (EM-11) skolotājas Jūlijas Plečkenas vadībā.

Komandām bija jāatbild uz jautājumiem par ASV vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru, valodas specifiku un tradīcijām. Visgrūtākais konkursa mirklis bija tad, kad pēc amerikāņu filmas noskatīšanās bija jāatbild uz jautājumiem par valodām un tautībām ASV teritorijā.

Konkursa laikā mūsu audzēkņi parādīja ļoti labus rezultātus, jo viņi bija čakli, uzmanīgi, ļoti radoši un nopietni gatavojušies konkursam. Finālā tika izsludināts burtošanas konkurss „Spelling Bee“, kurā labākās angļu valodas zināšanas parādīja V.Kaidoško (EM 11). Konkursa mērķis bija attīstīt pareizrakstības iemaņas un publiskās runas prasmes. Audzēkņi tika aicināti nosaukt dažādas sarežģītības angļu valodas vārdus pa burtiem. Vārdus sagatavoja skolotāja no ASV, kura strādāja mūsu pilsētā Fulbraita apmaiņas programmas ietvaros.

Rezultātā Daugavpils tehnikuma komanda ieguva 2.vietu un lieliskas dāvanas: diplomu, Oksforda vārdnīcas un saldumus.

Liels paldies Viktoram Kaidoško, Kasparam Muižniekam, Sandrim Pārpucam un Antonijam Jegorovam par piedalīšanos konkursā un lielisko rezultātu!

Informāciju sagatavoja: Jūlija Plečkena


Поиск...