LBAS konkursa “PROFS 2017” Latgales pusfināls

PIKC “Daugavpils tehnikums” 7. novembrī notika LBAS konkursa “PROFS 2017” Latgales pusfināls. Tas ir nozīmīgs pasākums ikvienam topošam profesionālim, jo, kā atzīmē LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns: “Tiesību pārzināšana noteikti ietekmē arī profesionālo izaugsmi un karjeru.”

IMG 7742   IMG 7743   IMG 7756

 

 

 

 

Konkursa PROFS mērķis ir veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, kā arī veicināt viņu izpratni par sociālo dialogu un arodbiedrību. Kopā ar mūsu tehnikuma audzēkņiem konkursā zināšanās par darba tiesībām, darba drošību un sociālo dialogu sacentās komandas no Malnavas koledžas, Rēzeknes tehnikuma un divas komandas no Daugavpils Būvniecības tehnikuma.

Visas komandas līdz 12. oktobrim iesūtīja savus mājasdarbus, kurus prezentēja konkursa pirmajā daļā. Konkursa gaitā notika viktorīna par darba tiesību un darba aizsardzības tēmām, kur katram komandas dalībniekam bija individuāli jāatbild uz diviem jautājumiem, kā arī komandas kapteinim bija jāatbild uz trīs īpaši sagatavotiem jautājumiem par sociālo dialogu. Noslēgumā katra komanda uz vietas risināja četras dažādas situācijas saistībā ar darba vides un tiesiskajām attiecībām.

IMG 7764   IMG 7767   IMG 7771

 

 

 

 

Konkursa žūrijā strādāja LBAS darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužuls, LBAS darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs, kā arī vietējie Valsts darba inspekcijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Mūsu mācību iestādi konkursā pārstāvēja programmas „Enerģētika un elektrotehnika” un “Administratīvie un sekretāra pakalpojumi” audzēkņi. Visu iegūto punktu kopsumma konkursā “PROFS 2017” nodrošināja PIKC „Daugavpils tehnikums” komandai 2.vietu.

IMG 7778   IMG 7786   IMG 7791

 

 

 

 

Sveicam uzvarētājus: Jevgēniju Ivanovu (EM-21), Keidānu Oskaru (EM-21), Paškeviču Aleksandru (EM-21), Drobiševsku Aļonu (KS-31), Kubanovu Aļonu (KS-31), komandas kapteini – Ļūļāku Viktoriju (KS-31) un komandas rezervistus - atbalstītājus: Daņilovu Ņikitu (EM-21), Ignatānu Artjomu (EM-21).

Konkursa noslēgumā muzikālu priekšnesumu sniedza vokālās studijas "Alisa May & Vocal band Wonderland" audzēkņi.

Konkursa PROFS 2017 fināls notiks 1. decembrī Rīgā, uz to dosies Latgales pusfināla uzvarētāji – Malnavas koledžas komanda.

Pateicos komandai par mūsu tehnikuma popularizēšanu! Sirsnīgs paldies visiem, kas atbalstīja un palīdzēja komandas sagatavošanā!

Konkurss notiek ESF projekta „Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” aktivitātes “Izglītojošas aktivitātes profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem” ietvaros.

Informāciju sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča


Поиск...