Audzēkņu radošs pasākums “Viļņu kaleidoskops”

29.novembrī Daugavpils tehnikuma Mendeļejeva ielas korpusa aktu zālē notika audzēkņu radošs pasākums “Viļņu kaleidoskops”. Pasākuma ideju guvām, vērojot dabu vasaras laikā.

Sēžot jūras vai upes krastā, skatoties viļņos, mēs ļaujamies savai iztēlei par sapņu pilīm. Viļņi ievilina savā pasakainajā pasaulē. Tā arī EM-11, EM-31, FR-11 grupu audzēkņi ietina skatītājus tautasdziesmās par upēm un jūru. AMV-11 grupas audzēknis Jurijs Piskunovs iegremdēja mūs valdzinošas akordeona mūzikas viļņos, spēlējot “Improvizāciju pie jūras”.

DSC 0002   DSC 0005   DSC 0009

 

 

 

 

Friziera kvalifikācijas audzēknes un tērpu stila speciālistes savā izveidotajā tēlā atspoguļoja Latvijas upes (Daugavu, Gauju, Ventas rumbu, Lielupi, Aivieksti) un Baltijas jūru. Savukārt latviešu valodas un literatūras skolotāja Jeļena Dideviča iepazīstināja skatītājus ar katras upes un Baltijas jūras vārda izcelšanos vēsturi. Dzejoļus par upēm skandināja EM-11 grupas elektrotehniķis Vadims Jasionis, EM-31 grupas elektrotehniķis Artūrs Čerņecovs, EM-41 grupas elektriķis Oļģerts Daugsta. Tā kā Daugava ir bijusi par ceļu, kas savienoja dažādas tautas un valstis, DT-11 grupas audzēknis Ambarcums Martirosjans nodziedāja dziesmu franču valodā ”Je partirai”. AM-11 grupas audzēknis Vadims Kuzmenko, spēlējot ģitāru, izpildīja dziesmu “Saule. Pērkons. Daugava” un “Kur milzu kalni liekas mazi”. Daugavpils tehnikuma vokālais ansamblis Tatjanas Larionovas vadībā piešķīra īpašu gaisotni pasākumam, ieaijājot dziesmu skaņu burvīgos viļņos. Priecēja EM-31 un EM-11 grupas audzēkņu “izniršana” no jūras viļņiem, lasot mūsdienu dzejnieka Ronalda Brieža filozofisko dzeju no cikla “Ūdenszīmes”. Tā kā viļņi mīt ne tikai ūdeņos un mūzikā, tika piedāvāts noskatīties skolotāja A. Dortiņa vadībā veikto audzēkņu eksperimentu fizikā “Viļņi”.

DSC 0010   DSC 0012   DSC 0014

 

 

 

 

Paldies skatītājiem, kuri, atbalstot dienas moto par viļņiem, nodziedāja visi kopā “Pie Dzintara jūras”. Pateicamies mūsu radošajiem, atraktīvajiem, zinātkāriem audzēkņiem par sniegto priekšnesumu!

Vairāk foto...

Informāciju sagatavoja: latviešu valodas un literatūras skolotāja Jeļena Dideviča


Поиск...