Godalgotas vietas „Jauno profesionāļu meistarības konkurss dzelzceļa transporta jomā”

5.-6. decembrī PIKC Daugavpils tehnikumā notika „Jauno profesionāļu meistarības konkurss” divās nominācijās: ”Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķis” un „ Lokomotīvju saimniecības tehniķis”, ko organizēja Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Konkursā tika pārstāvēti divi tehnikumi: PIKC Daugavpils tehnikums un PIKC Rīgas Valsts tehnikums, kopumā piedalījās 16 audzēkņi. Konkursa mērķi bija sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, popularizēt dzelzceļa transporta pārvadājumu nozari, noskaidrot labākos starp labākajiem topošajiem dzelzceļa nozares darbiniekiem, novērtēt viņu prasmes un iemaņas izvēlētajās profesijās.

1   2   3

 

 

 

 

”Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķa” konkursantiem darba uzdevumi ietvēra stacijas dežuranta darba rīcības kārtību, ja rodas situācija, kad ir apdraudēta satiksmes drošība. Darba uzdevumu izpildes rezultātā konkursanti veica vilcienu maršrutu sagatavošanu, izmantojot MK noteikumu “Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi” Nr.724 prasības un VAS “Latvijas dzelzceļš” spēkā esošo normatīvo aktu zināšanas, aizpildīja tehnisko dokumentāciju, sagatavoja un veica izpildīto uzdevumu prezentāciju. Otrajā dienā praktisko uzdevumu izpildes laikā konkursanti rādīja teorētisko zināšanu praktisko iemaņu pielietošanu un sadarbojās ar lokomotīvju saimniecības tehniķiem.

I vietu nominācijā ”Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķis” ieguva PIKC Daugavpils tehnikums KV-41 grupas audzēknes Aleksandra Gorbule un Jeļena Ivanova, II vietu – PIKC Daugavpils tehnikums KV-41 grupas audzēkņi Jeļizaveta Petjko un Dmitrijs Malāns. Komisijas locekļi atzīmēja mūsu audzēkņu augstas zināšanas dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumu jomā.

4   5   6

 

 

 

 

„Lokomotīvju saimniecības tehniķa” konkursantiem darba uzdevuma izpildes laikā bija jāveic lokomotīves auto sakabes, bremžu sistēmas, riteņu pāru un to bukses mezglu pārbaude, defektoskopija, mērīšana, izmantojot stendus, defektoskopijas ierīces, mērinstrumentus un citas palīgierīces, saskaņā ar spēkā esošām rokasgrāmatām. Otrajā dienā praktisko uzdevumu izpildes laikā konkursanti demonstrēja teorētisko zināšanu praktisko iemaņu pielietošanu un sadarbojās ar dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķiem.

I vietu nominācijā ”Lokomotīvju saimniecības tehniķis” ieguva PIKC Daugavpils tehnikuma audzēkņi Ēriks Surmovičs un Vladislavs Vasiljevs, II vietu – Artjoms Andrejevs un Vitālijs Andrejevs.

Apsveicam uzvarētājus un pateicamies dalībniekiem! Paldies uzņēmuma”Latvijas Dzelzceļš” visiem komisijas locekļiem par piedalīšanos konkursā. Paldies skolotājiem, kas gatavoja audzēkņus konkursam un 2 dienas bija blakus, lai viņus uzmundrinātu un palīdzētu ar padomu: Konstantīnam Ivanovam, Antoņinai Minčonokai, Jeļenai Fedosejevai, Natālijai Karpovai , Annai Gurtai, Andrejam Smorodkinam. Paldies par atbalstu direktores vietniekam praktiskās apmācības jomā Guntim Spriņģim, izglītības metodiķei Jeļenai Didevičai , Andai Bernānei, Dinai Ļeckai, darbnīcas vadītājam Igoram Ivanovam.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Fedosejeva


Поиск...