Dalība Profesionālās meistarības konkursa „Transporta pārvadājumi” nominācijā

Š.g. 7. un 8.decembrī PIKC „Daugavpils tehnikums” „Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” specialitātes 4. kursa audzēknes Viktorija Latvele un Svetlana Jevsejeva piedalījās LR mēroga profesionālās meistarības konkursa „Transporta pārvadājumi” nominācijā un izcīnīja 2.vietu.

foto1   foto2   foto3

 

 

 

 

Konkursa dalībnieki – piecu Latvijas profesionālo izglītības iestāžu ( PIKC “Daugavpils tehnikums”, PIKC “Rīgas Valsts tehnikums” PIKC “Valmieras tehnikums”, PIKC “Liepājas Valsts tehnikums”, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola) 10 audzēkņi.

Konkursa uzdevums (pēc SkillsLatvija standartiem) tika balstīts uz reālu situāciju, kurā konkursantu komanda darbojās kā kravas transporta loģistikas uzņēmuma pārstāvis, kas saņem pieprasījumu no pasūtītāja izstrādāt un noorganizēt pasūtītāja kravas piegādi līdz saņēmēja norādītajai vietai.

Programmā konkursantu pavadošajiem pedagogiem bija paredzēta SIA „Kreiss” apmeklēšana. Pasākuma ietvaros tika pārrunātas mūsdienu kravu pārvadājumu problēmas un attīstības iespējas. Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Latvijā padomnieces profesionālās izglītības jautājumos Guntas Štēbeles lekcija-prezentācija parādīja uzņēmēju un izglītības iestāžu pozitīvu sadarbības koncepciju.

Mūsu rezultāts konkursā ir ne tikai audzēkņu iespēja parādīt un pelietot savas zināšanas apjomu, bet arī mācību procesa kvalitātes rādītājs un komerczinību nozares profesionālās vidējās izglītības skolotāju kompetences augsta novērtēšana.

Paldies PIKC „Daugavpils tehnikums” administrācijai un personīgi direktora vietniekam praktiskās apmācības jomā Guntim Sprinģim par konkursam sagatavošanas procesa optimizāciju.

Informāciju sagatavoja: profesionālās vidējās izglītības skolotāja Gaļina Minčenko


Поиск...