ESF IKVD_logo_8-3-4-0

Izglītības kvalitātes valsts dienesta Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai"

frizieri fotoNo 1.10.2017. PIKC “Daugavpils tehnikums” iesaistījies Izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenotajā Eiropas Sociālā fonda projektā Nr.8.3.4.0/16/I/001 "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai", lai mazinātu to bērnu un jauniešu skaitu, kas pārtrauc mācības un nepabeidz skolu. Pasākumi vērsti uz agrīnu problēmas diagnostiku un risinājumu, lai novērstu samilzušu situāciju risināšanu, kas prasītu daudz vairāk resursu un varētu būt mazāk efektīva.

I semestrī Daugavpils tehnikumā sniegts individuālais atbalsts 76 jauniešiem, kuri varētu pārtraukt mācības līdzekļu trūkuma dēļ, piemēram, daļai izglītojamo tika kompensēti izdevumi par transportu, daļai - par ēdināšanu un apmaksāta dienesta viesnīca, kā arī veikta individuālo mācību līdzekļu iegāde jaunietēm, kas apgūst friziera profesiju. Tomēr galvenais projekta fokuss ir orientēts nevis uz īslaicīgas finansiālas palīdzības sniegšanu, bet uz ilgtspējīga visaptveroša mehānisma radīšanu, veidojot atbalstošu un iekļaujošu skolas vidi ikvienam skolēnam. Izglītojamajiem ir pieejams sociālā pedagoga un psihologa atbalsts. 1. semestrī tika novadītas 772 individuālās konsultācijas dažādos mācību priekšmetos.

No 22.01.2018. sākās 2. semestra IAP īstenošanas aktivitātes. Šajā semestrī atbalsts tiks sniegts 80 izglītojamajiem.

Informāciju sagatavoja: projekta koordinatore Dina Ļecka


Поиск...