Mūsu IT skolotāju stažēšanās Londonā

VISC īstenojot ESF projektu "Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide" (Vienošanās Nr. 8.5.3.0/16/I/001) 3. atbalstāmās darbības - „Stažēšanās uzņēmumos un kompetenču centros Latvijā un/vai citās Eiropas Savienības dalībvalstīs” ietvaros organizēja IKT skolotāju un prakšu vadītāju stažēšanās Londonā, Lielbritānijā. No Daugavpils tehnikuma piedalījās divi programmēšanas skolotāji Artūrs Dauģerts un Irēna Dortiņa.

foto1   foto2   foto3

 

 

 

 

Skolotājus iepazīstināja ar globālu IT uzņēmuma Microsoft Corporation biroju London Office Paddington; ar Microsoft tehnoloģijām, instrumentiem un IT risinājumiem, kas palīdz vadīt izglītības iestādes digitālo pārveidi, 1:1 tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā; ar globālo tehnoloģiju tendencēm biznesā. Tika organizētas diskusijas ar Microsoft ekspertiem izglītības jomā par jaunākajām tehnoloģijām un to izmantošanu mācību procesā (Office 365 platformas rīki, Azure, Minecraft, DreamSpark Software for Students).

Tika organizēta ekskursija uz Wimbledon High School, kurā mācās aptuveni 800 meitenes no 4 līdz 18 gadiem. Skolas direktore un vadošie skolas speciālisti prezentēja sava darba sasniegumus, savienojot apmācību ar Microsoft IT tehnoloģijām, parādīja, kā reāli notiek stundas ar IT tehnoloģiju – Microsoft OneNote u.c. pielietošanu.

foto4   foto5   foto6

 

 

 

 

Stažēšanās programmas ietvaros skolotājiem bija iespēja dalīties pieredzes apmaiņas programmā gadskārtējā nozares izstādes “Bett 2018” stendos ExCeL London atbilstoši iekļautajām programmas tēmām, sekmējot tehnoloģiju un inovāciju ieviešanu, kas veicina pedagogu un izglītojamo attīstītību.

Skolotāji apmeklēja virtuālo laboratoriju, kurā testēja un interaktīvi mācījās jaunākās Microsoft tehnoloģijas Microsoft Teams, Microsoft Forms, Microsoft Power BI, Microsoft SharePoint, OneNote creator. Notika grupu darbs un kopīga projekta izstrāde, izmantojot jaunāko tehnoloģiju iespējas jaunu zināšanu apguvē un pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanā.

Metodiskās komisijas sēdē skolotāji A. Dauģerts un I. Dortiņa dalījās pieredzē ar saviem kolēģiem.

Informāciju sagatavoja: Artūrs Dauģerts, Irēna Dortiņa


Поиск...