Seminārs par karjeras iespējām dizaina nozarē

Valsts izglītības attīstības aģentūras Informācijas un karjeras atbalsta departaments sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi un profesionālās izglītības kompetences centru “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola ”Saules skola”” (PIKC DDMV “Saules skola”) 25.janvārī organizēja semināru “Dizaina nozares potenciāls un attīstības perspektīvas” par izglītības un karjeras iespējām dizaina nozarē.

1   2   3

 

 

 

 

Seminārā PIKC “Daugavpils tehnikumu” pārstāvēja pedagogs karjeras konsultants S. Bogatkevičs, pedagoģes I. Laurena, I. Novikova un L. Lukjanska, kā arī divi jaunieši: Kristers Raivo Krams (PR-31) un Dēvids Deniels Vahromovs (DT-11). Seminārā tika diskutēts par plašu izglītības iespēju klāstu dizaina jomā, kā arī jaunumiem un izaicinājumiem nozarē.

Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore un dizaina vizionāre Barbara Ābele pastāstīja par dizaina nozares mantojumu, attīstības tendencēm Latvijā un Eiropas dizaina atpazīstamību pasaules mērogā.

Dizainers, SIA “Albrecht Baltic” radošais direktors Ernests Mucenieks klātesošos iepazīstināja ar grafiskā dizaina nozares tirgus nišu, zīmola izveidi un nozīmi uzņēmuma identitātes veidošanā.

Bijusī “Saules skolas” absolvente, uzņēmēja, zīmola “Zaza Couture ” izveidotāja, dizainere Evita Staģīte pastāstīja par to, kā viņa uzsāka savas uzņēmējdarbības gaitas modes dizainā.

PIKC DDMV “Saules skola” direktore Inguna Kokina klātesošos informēja par izglītības un karjeras iespējām dizaina jomā Latvijā un Daugavpilī.

Jauniešus uzrunāja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra galvenā krājumu glabātāja Zane Melāne, aicinot jauniešus un pedagogus izmantot centru kā prakses un radošās izaugsmes vietu.

Pēc pasākuma 1.daļas notika ekskursija pa skolu. Bija iespēja diskutēt ar pedagogiem, ekspertiem un “Saules skolas” Konventa pārstāvjiem. Mūsu jaunieši apguva prasmes foto dizaina radošajā darbnīcā.

Semināra noslēgumā PIKC DDMV “Saules skolas” audzēkņu pašpārvalde sniedza skaistu muzikālu priekšnesumu. Īpašs paldies organizatoriem par saturīgo pasākuma dienu un labi noorganizēto semināru! Lai jums idejas un iedvesma jauniem pasākumiem!

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena


Поиск...