Profesiju prezentāciju konkurss

22. februārī, kad Ziemas olimpiskās spēles sasniedza savu virsotni, Daugavpils tehnikuma audzēkņu un pasniedzēju uzmanība pārslēdzās Strādnieku korpusa aktu zālē, kur norisinājās mūsu tradicionālais Profesiju prezentāciju konkurss. Dažādu specialitāšu audzēkņi radoši attēloja savas profesijas būtību un pievilcību.

1   2   3

 

 

 

 

Šogad žūrijas darbā iesaistījās mūsu tehnikuma direktore Ingrīda Brokāne, direktores vietnieks Oļegs Kartašovs, izglītības metodiķes Dina Ļecka un Jeļena Dideviča, kā arī Daugavpils izglītības pārvaldes pedagoģe karjeras konsultante Santa Čeirāne.

Visi klātesošie – gan žūrija, gan skatītāji – ieguva no konkursa milzīgu pozitīvu uzlādi. Un tam bija nopietni cēloņi.

Automehāniķi (AM, AMV) pārsteidza ar dzīvu mūziku un dzīves humoru. Pēc viņu uztašanos gribētos uzdot jautājumu: „Kāpēc mūsu audzēkņi ir tik pārliecinoši solīdu biznesmeņu lomās? Vai tiešām viņi pareizi izvēlējās profesiju?”

Frizieres (FR) sākumā neļāva skatītājiem azvert mutes no sajūsmas gan ar savu provokatīvo spēlēšanos ar skaistumkopšanu , gan ar savām „juvelieru rotaslietām”, kuras viņas izveidoja no matiem.

Dzelzceļnieki (L, SC, V, KV, ATS) bija ļoti dažādi, tāpat kā pats dzelzceļa specialitāšu spektrs. Bet no nopietniem un uz nākotni vērstiem lokomotīvju saimniecības tehniķiem līdz romantiskiem, rotaļīgiem kustības drošības tehniķiem un neformāli domājošiem automātikas, telemehānikas un komunikāciju tehniķiem visiem izdevās parādīt dziļu profesijas izjūtu un attīstītas kreatīvas spējas.

4   5   6

 

 

 

 

Mūsu Tērpu stila speciālistu (TS) prezentācijas panākumi bija saistīti ne tikai ar to, ka viņiem ir ļoti „mākslai draudzīga” specialitāte, ne tikai ar jaunu, negaidītu materiālu un tehnoloģiju izmantošanu, bet arī ar slepeno trumpi! Ka jūs jau sapratāt, mēs runājam par Didevičas kundzes „krāsainām dejām”!

Eletrotehniķi (EM) ar klipu par savu skolas dzīvi piepildīja zāli ar siltu, mājīgu enerģiju un veidoja elektromagnētisko lauku ar meiteņu čukstiem par spēcīgiem un radošiem elektriķiem.

Pāvels Prihodjko (DT-31) eksaminēja žūriju datoruzbūves jautājumos un ļoti vienkārši, bet tomēr ļoti precīzi parādīja, cik svarīga ir datortehniķa speciālitāte, jo viņu zināšanu trūkst pat direktora vietniekam.

„Biroja dievietes” (KS) ar austrumu tēliem parādīja, cik daudzpusīga ir klientu apkalpošanas speciālistu profesija. Domāju, ja nākamgad viņu komanda uzstāsies ar austrumu dejām, žūrijai būs grūti atdot pirmo vietu citiem.

7   8   9

 

 

 

 

Sava priekšnesuma sākumā programmētāji (PR) ar video klipa un Džeka Zvirbuļa mīļākās mūzikas palīdzību centās ieprogrammēt skatītājus, ka viņiem ir ļoti universāla un nopietna profesija, ka viņi zina daudz dažādu valodu un bits, bits, bits. Bet, galu galā, pārtulkoja savu stāstu par cīņu pret vīrusiem dejas valodā. Viņi droši vien domāja, ka tādā veidā kļūs saprotama Jawas valoda.

Kur bija TT? Transporta pārvadājumu komercdarbinieki I. Glinskas vadībā uz visu notikušo skatījās no meistarības debesīm, jo šogad ar savu ēnu teātri viņi bija ārprātīgi izcili. Viņu priekšnesumā bija gan dziļa, pat filozofiska profesijas izpratne, gan oriģinalitāte, gan elegance.

Konkursa rezultāti: pirmo vietu ieguva Transporta pārvadājumu komercdarbinieku (TT) priekšnesums. Diplomu par otro vietu ieguva Datorsistēmu tehniķi (DT) un Tērpu stila speciālisti (TS). Trešā vieta – Programmēšanas tehniķi (PR) un Automehāniķi (AM, AMV).

Konkursa beigās visi dalībnieki bija apbalvoti ar mūsu skolas cepurēm, bet uzvarētājiem jūnijā plānots organizēt ekskursiju uz Lietuvu.

Paldies visiem dalībniekiem par lielisku darbu un pozitivām emocijām!

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs


Поиск...