Matemātikas nedēļas rezultāti

No 19. marta līdz 23. martam Daugavpils tehnikumā notika Matemātikas nedēļa. Nedēļas organizēšanas mērķi – dot iespēju audzēkņiem apliecināt savas zināšanas un prasmes, pielietojot tās nestandarta situācijās un veicināt audzēkņu interesi risināt matemātikas nestandarta uzdevumus. Šī priekšmeta nedēļa skolā ir kļuvusi par tradīciju.

Bija organizēta matemātikas olimpiāde, kurā piedalījās gan mūsu tehnikuma 1.-3. kursa audzēkņi, gan Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas 4 audzēkņi, gan Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” 3 audzēkņi.

IMG 1601   IMG 1615   IMG 1637

 

 

 

 

 

Apsveicam uzvarētājus!

I vietu ieguva:

Cimmermans Daniils (Daugavpils tehnikums, L-21 grupa).

II vietu ieguva:

Samorodova Valērija (Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola),

Jansons Emīls (Daugavpils tehnikums, L-11 grupa),

Strazds Emīls (Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”).

III vietu ieguva

Ivanovs Jevgēnijs (Daugavpils tehnikums, EM-21 grupa),

Znotiņa Kellija (Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola),

Labuts Oļegs (Daugavpils tehnikums, L-31 grupa).

IMG 1648   IMG 1673   IMG 1677

 

 

 

 

 

Pateicamies matemātikas skolotājiem par audzēkņu sagatavošanu olimpiādei un apsveicam audzēkņus ar sasniegumiem!

Jau otro gadu 22. martā Daugavpils tehnikuma matemātikas skolotājas bija organizējušas konkursu “Matemātikas vilciens” Mendeļejevas ielā 1 mācību korpusā. Mūsu tehnikuma 1. kursa audzēkņu komandām bija piedāvātas 7 stacijas, kurās tika organizēti dažādu tipu uzdevumi. “Latvija 100” stacija bija veltīta Latvijas valsts simtgades svinībām.

Savukārt, jautājot bērniem, kādas stacijas patika vairāk, lielāka daļa audzēkņu atbildēja, ka „Intuīcijas stacija” un „Sporta pietura” bija ļoti interesantas, viņi negaidīja, ka matemātika var būt iesaistīta visur. Tomēr bija arī grūtības, piemēram, veicot uzdevumu, kur vajadzēja nosaukt matemātiķus, skatoties pēc attēliem. Ne visi izcilākie matemātiķi mūsu audzēkņiem ir tik labi pazīstami, bet pēc piedāvāta uzdevuma, cerams, viss mainījies.

Apsveicam TT -11 grupas komandu (Aļabjevu Liliānu, Parfenu Līgu, Bulašu Dianu, un Gributi Valēriju) un DT-11 grupas komandu (Gorbulu Alekseju, Meirāni Kristīni, Rimcānu Ilgmāru un Titoviču Artjomu) ar godalgoto 1. vietu. Ar godalgoto 2. vietu gribam apsveikt L-11 grupas komandu (Grigorjevu Raimondu, Jansonu Emīlu, Ruskuli Pēteri un Zakačuru Juri). Un ar 3.vietu gribam apsveikt EM-11 grupas komandu (Ivanovu Artjomu, Soboļevu Daniilu, Jasioni Vadimu un Pārpucu Sandri). Apsveicam visus! Nākošgad gaidīsim atkārtojumu!

Informāciju sagatavoja: matemātikas skolotaja A. Vološina


Поиск...