Konkurss “Fizika, ķīmija Latvijā un pasaulē”

18.04.2018. Daugavpils tehnikuma Strādnieku ielas mācību korpusā notika Latvijas simtgadei veltīts pasākums “Fizika, ķīmija Latvijā un pasaulē”. Viens no konkursa mērķiem bija aicināt jauniešus izzināt ar Latviju saistīto zinātnieku devumu, atklājumus fizikā un ķīmijā. Pasākumu organizēja N.Vasiļjeva, A.Bernāne, A.Dortiņš, N.Ļesnova.

Konkursā piedalījās sešas Daugavpils tehnikuma grupu AM-11, ATS-11, DT-11, TS-11, L-11, VKV-11 komandas un Daugavpils 17.vidusskolas komanda.

DSC 2565   DSC 2576   DSC 2579

 

 

 

 

Jautājumu – atbilžu spēlē konkursa dalībniekiem maksimāli ātri bija jāspēj atcerēties dažādi ķīmijas un fizikas jēdzieni, mērījumi, fakti, definīcijas. Praktiskajā daļā jauniešiem bija jānoskaidro, vai dzeltenās Latvijas centu monētas ir gatavotas no zelta, mērot to blīvumu. Noslēdzošajā daļā tika piedāvāta krustvārdu mīkla par Latvijas fiziķu, ķīmiķu atklājumiem, viņu devumu zinātnes attīstībā un valsts rūpniecību.

Pirmo vietu ieguva L-11 grupas komanda (63 punkti), otro vietu – DT-11 grupas komanda (45 punkti) , trešo vietu – VKV-11 grupas komanda (31 punkts).

Paldies pasākuma vadītājam L-11 grupas audzēknim Armandam Uržam un konkursa dalībniekiem par cīņas sparu! Pateicamies Daugavpils 17. vidusskolas komandai par dalību konkursā!

Informāciju sagatavoja: Anda Bernāne


Поиск...