ESF logo_2017

 

 

Karjeras attīstības atbalsta pasākumi “Riski karjeras ceļā”

01PIKC “Daugavpils tehnikuma” dienesta viesnīcā Eiropas sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros bija organizēti divi pasākumi: lekcijas-diskusijas par veselīgu dzīvesveidu, racionālas prioritāšu sistēmas veidošanu un mērķtiecīgu darbību karjeras ceļā, kā arī par karjeru ietekmējošiem riska faktoriem.

28. 03.2018. kopmītnēs dzīvojošas meitenes satikās ar Marinu Pučku, kurai ir liela pieredze medicīnā un darbā ar pusaudžiem seksuālās audzināšanas jomā. Saruna bija veltīta meiteņu veselības jautājumiem un pareizai savas seksuālās dzīves plānošanai, kontracepcijas jautājumiem.

11.04.2018. tikšanās ar kopmītnēs dzīvojošiem audzēkņiem bija veltīta atkarību psihoprofilaksei. Psihoterapeite Jeļena Kaļiņina, kura pastāvīgi konsultē atkarīgus no alkohola un narkotikām cilvēkus, stāstīja par psihoaktīvu vielu lietošanas kaitīgām sekām. Audzēkņiem bija iespēja izteikt savu viedokli, uzdot jautājumus un paklausīties par to, kas notiek ar cilvēku, kurš lieto dažādu veidu narkotikas, alkoholu vai smēķē kā parastas cigaretes, tā arī elektroniskās.

Pēc abiem rīkotiem pasākumiem audzēkņi izteicās ļoti pozitīvi, atzīmējot, ka piedāvāta informācija bija gan interesanta, gan lietderīga.

Informāciju sagatavoja: psiholoģe Viktorija Ševeļkina


Поиск...