Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2018

25. un 26. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, notika otrais Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2018, ko organizēja Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Konkursā sacentās 118 dalībnieki no 31 Latvijas profesionālās izglītības iestādes. Pasākumā tika pārstāvētas 18 profesijas šādās jomās: radošās mākslas un modes tehnoloģijas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, ražošana un inženiertehnoloģijas, sabiedriskie un individuālie pakalpojumi, celtniecība un būvniecības tehnoloģijas, transports un loģistika.

DSC09761   DSC09762   DSC09765

 

 

 

 

 

Divu dienu garumā (kopā 14 darba stundas) konkursanti demonstrēja savas prasmes, veicot katrs savas nozares ekspertu sastādītus darba uzdevumus. Tas ir viens no lielākajiem konkursa ieguvumiem, jo Latvijas talantīgākajiem jaunajiem profesionāļiem ir iespēja satikties ar savas nozares ekspertiem un potenciālajiem darba devējiem, saņemt konsultācijas, uzklausīt ieteikumus, pilnveidot zināšanas un prasmju līmeni.

Daugavpils tehnikumu pārstāvēja un konkursos piedalījās pieci audzēkņi. Mūsu konkursanti saspringtā darbā pierādīja, ka prot kvalitatīvi un radoši strādāt apgūstamajā profesijā. Veronikai Valeniecei (TS-21) nominācijā “tērpu izgatavošana” – 2.vieta un Anastasijai Mocarjovai (FR-31) friziera darbu konkursā – 2.vieta. Abas audzēknes saņēma sudraba medaļas, Maksimam Kočanovam (PR-41) nominācijā “Web lapu dizains un izstrāde” – 3.vieta un bronzas medaļa. Profesionāļu meistarības konkursā “datortīklu administrēšana” startēja Jevģēņijs Greibo (DT-41) un Antonijs Jegorovs (EM-31) sacentās elektrisko instalāciju tehniķu vidū. Apsveicam uzvarētājus un pateicamies dalībniekiem!

DSC09767   DSC09816   DSC09820

 

 

 

 

 

Abās konkursa norises dienās notika dažādi profesionālo prasmju demonstrācijas un uzziņas pasākumi. Īpaši sagatavoti gidi aicināja apmeklētājus pievienoties informatīvajās tūrēs. Interesenti uzzināja par veicamajiem darba uzdevumiem katrā nominācijā, profesiju daudzveidību, prasībām profesijas apguvei un turpmākajām izglītības iespējām.

Karjeras kafejnīcā pasākuma apmeklētājiem tika sniegtas atbildes par dažādām karjeras plānošanas iespējām un profesionālās izglītības piedāvātajām aktualitātēm, visi varēja iesaistīties diskusijās ar profesionāļiem, dzirdēt iedvesmojošus pieredzes stāstus no atzītiem darba devējiem un audzēkņiem.

7   8   9

 

 

 

 

 

Izglītības iestādes un uzņēmumi aktīvi piedalījās Profesiju parādē un piedāvāja izmēģināt vairāk nekā 50 dažādas profesijas un profesionālās prasmes, iepazīstināja ar ekonomikas nozarēm un konkrētām profesijām tajās. Piedaloties radošo darbnīcu aktivitātēs, labāk varēja izprast savas prasmes un iemaņas, varbūt arī veikt profesijas izvēli.

Paldies skolotājiem, kas gatavoja audzēkņus konkursam un bija blakus, lai viņus uzmundrinātu un palīdzētu ar padomu, kā arī radošo darbnīcu dalībniekiem par saliedētu darbu, interesantajiem darbiem un atbalstu konkursantiem.

Informāciju sagatavoja: Valentīna Saulīte


Поиск...