ESF logo_color_2017

 

 

Skats nākotnē

28. martā mūsu tehnikuma audzēkņi – programmēšanas (PR) un datorsistēmu (DT) tehniķi raudzījās nākotnē. Un tas nav pārspīlējums. Kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Irēnu Dortiņu skolēni apmeklēja vienu no kompānijas „Accenture” birojiem. Kompānija „Accenture” ir lielākā IT kompānija Latvijā. Tajā nodarbināti 1400 cilvēki. Un tā ir milzīgas starptautiskās IT kompānijas Latvijas pārstāvniecība.

Ekskursijas laikā audzēkņi iepazinās ar kompānijas darbības specifiku, ar IT nozares perspektīvām, apsprieda pieprasītāko izglītību un darba specializāciju un prasības IT speciālistiem.

1g   2g  3g

 

 

 

 

 

Droši var teikt, ka IT sfēra tieši saistīta ar mūsu pasaules attīstību, ar nākotnes veidošanu. Pārliecināties tajā mēs vārējām apmeklējot Liquid studio, vienu no kompānijas „Accenture” kreatīvām nodaļām.

Liquid studijā kompānijas pārstāvji parādīja dažus produktus, piemēram, mobilos pielikumus. Pirmais - MP loģistikas kompānijai, kas var palīdzēt orientēties lielā noliktavā, bet otrais mobilais pielikums dod iespēju lietotājam virtuāli pamēģināt uzvilkt dažādus apģērbus no e-veikaliem, lai nekļūdītos savos pirkumos.

4g   5g   6g

 

 

 

 

 

„Accenture” nodarbojas arī IT izglītībā, gan sadarbojas ar universitātēm, gan organizējot savus „Start (IT)” un „Bootcamp” (http://bootcamp.lv/) projektus.

Ar kompānijas pārstāvjiem mēs arī apspriedām sadarbības iespējas, t.s. papildapmācības un prakses iespējas kompānijā. Pasākuma beigās audzēkņiem bija piedāvāts pārbaudīt savu zināšanu līmeni, atbildot uz testa jautājumiem. Rezultātā .... mēs labāk zinām tālākattīstības virzienu!

Paldies „Accenture” komandai un tieši Karīnai Innui par aizraujošu ekskursiju un viesmīlīgu sagaidīšanu.

Pasākums tika īstenots Eiropas Sociālā Fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros.

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs


Поиск...