sem school_logo

 

 

Vācu valodas skolotāja piedalās kursos Berlīnē

No 15. līdz 20.oktobrim vācu valodas skolotāja Brigita Mihailova Berlīnē (Vācija) apmeklēja tālākizglītības kursus “Intensīvais vācu valodas kurss un CLIL”, ko organizēja Europass Skolotāju akadēmija (Europass Teacher Academy).

1   2   3

 

 

 

 

 

Uz kursiem bija ieradušies 5 skolotāji no Polijas, Ungārijas, Slovākijas un Latvijas. Tikšanās laikā skolotāji pastāstīja par savu darbu, akcentējot savus labās prakses piemērus. 5 kursu dienas pagāja spraigā darbā, apgūstot tēmas - “Berlīnes un Vācijas vēsture”, “Politiskā sistēma Vācijā”, “Izglītības sistēma Vācijā”, “Berlīnes valodas dialekta īpatnības” un “CLIL elementu pielietošana vācu valodā tehnisko priekšmetu pasniegšanā”. Berlīnes un Vācijas vēsturi skolotājas apguva, apmeklējot Brandenburgas vārtus, vēsturisko Reihstāgu, Humbolta universitāti u.c. objektus. Skolotāja kursos apguva radošas mācību metodes svešvalodas pasniegšanā un izzināja daudzveidīgas pieejas audzēkņu zināšanu novērtēšanā. Pasniedzēji sniedza arī metodiskus ieteikumus, kā strādāt neviendabīgā valodas apguvēju klasē. Rezultātā skolotāja izstrādās metodiskos ieteikumus audzēkņu zināšanu vērtēšanai svešvalodu stundās.

Kursu noslēgumā skolotāji saņēma Europass Skolotāju akadēmijas izsniegtu apliecību un Europass Mobility dokumentu, kā arī atzina, ka šādi kursi ir vērtīgi gan tālākizglītībai, gan viedokļu apmaiņai, gan dažādu līmeņu kontaktu dibināšanai.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Daugavpils tehnikuma skolotāju pieredze Eiropā” (Nr. 2018-1-LV01-KA101-046840) līdzfinansē Eiropas Savienība. “Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa


Поиск...