Mūžizglītība kā profesionālās dzīves devīze

2018. gadā 18.-21.oktobrī notika Baltijas vācu valodas skolotāju konference Hanzas pilsētā Lubekā/Vācijā, kurā piedalījās vairāk nekā 130 dalībnieki no Baltijas valstīm, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Austrijas, Šveices, Baltkrievijas un Krievijas. Šajā pasākumā piedalījos arī es, vācu valodas skolotāja Jeļena Sardiko. Konferences tēma bija skolotāja loma mūsdienīgā pasaulē un mācīšanas faktori mācību procesā.

1   2   3

 

 

 

 

 

Kā paziņoja internacionālas vācu valodas skolotāju apvienības viceprezidente Dr.Monika Janicka, pēc zinātniskiem pētījumiem visefektīvākie ir tie skolotāji, kuri vēlas mācīties, pārņemt labas prakses un ar prieku dalīties pieredzē ar visiem interesentiem. Divu dienu laikā skolotāji diskutēja par aktuālo tēmu, piedalījās dažādās darbnīcās, strādājot grupās un izmantojot jaunas tehnoloģijas. Pieredzējušie mentori, kā arī eksperti no Vācijas izdevniecības prezentēja jaunas idejas un dalījās pieredzē, kā var nodrošināt inovatīvo pieeju mācību procesā. Man bija liels prieks piedalīties tik liela formāta konferencē, jo mana profesionālās dzīves devīze ir mūžizglītība.

Līdzīgā kontekstā es dalījos savā pieredzē starptautiskajā vasaras nometnē valsts līmenī, kas notika augustā, Saulkrastos, kur es novadīju meistarklasi „Ceļā uz kreatīvu vācu valodas mācīšanu” 30 vācu valodas skolotājiem.

4   5   6

 

 

 

 

 

Pilsētas mērogā es organizēju un novadīju mūsu tehnikumā pedagogu sadarbībā semināru skolēnu kompetenču attīstīšanai, kurā piedalījās skolotājas no Vienības pamatskolas, Centra vidusskolas, 3.,9., 10., 12., 15., 17. vidusskolas un Daugavpils tehnikuma. Nodarbību saturs tika veltīts Latvijas 100 gadu jubilejai.

Semināra laikā bija iespēja iepazīties ar inovatīvām metodēm un kreatīvu pieeju vācu valodas mācīšanā, kā arī izmēģināt to dažādās formās, izpildot daudzveidīgus uzdevumus, strādājot ar filmu, vārdu krājumu, gramatiku, runāšanas prasmju attīstīšanu, kreatīvu rakstīšanu.

Esmu pārliecina, ka tikai nepārtraukta skolotāju pilnveidošanās un labas prakses pieņemšana var ļaut sasniegt augsto līmeni mācīšanā.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Sardiko


Поиск...