Vācu valodas skolotāja piedalās seminārā Lībekā

No 28. oktobra līdz 3. novembrim Vācijas pilsētā Lībekā notika starptautisks vācu valodas skolotāju seminārs “Valodas attīstības aktualitātes”. Semināra organizators – “Vācu starptautiskās biedrības” direktors Martins Herolds.

Semināra galvenā tēma bija veltīta mūsdienīgām svešvalodu apguves pieejām un metodēm. Kas ir iekšējie un ārējie faktori, kuri nosaka svešvalodu apguves ātrumu un kvalitāti? Kādas izraudzīties mācībām visatbilstošākās mācību metodes, kā nodrošināt iespējami pilnvērtīgāku saziņas vidi? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes centās rast 10 kursu dalībnieki no Polijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas un Latvijas.

1   2   3

 

 

 

 

 

Par to, kā apgūst lingvistiskās kompetences Vācijā, bija iespēja pārliecināties, apmeklējot un hospitējot nodarbības Heinriha Mana v.n. Lībekas skolā. Tā bija interesanta tikšanās ar skolotājiem un jauniešiem, lai, ne tikai apgūtu labās prakses pieredzi svešvalodu apguvē, bet arī pastāstītu par mūsu tehnikumu. Vācu jaunieši interesējās par mūsu audzēkņu ārpusnodarbību pasākumiem, bet skolotāji – par mūsu skolas dalību dažādos Eiropas programmu projektos.

Semināra organizatori bija parūpējušies par kultūras programmu. Semināra dalībnieki iepazinās ar Lībekas pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām, apmeklēja Šlāgsdorfas ciematu, kas “aukstā kara” laikā bija robežšķirtne starp Vācijas Demokrātisko un Federatīvo Republiku. Emocionāli bagāts pasākums bija kopīgs teātra izrādes apmeklējums.

Semināra laikā gūtā pieredze tiks izmantota, pielietojot jaunas mācību metodes radošā vācu valodas apguvē. Jauniegūtie mācību materiāli un grāmatas papildinās vācu valodas skolotāja metodisko materiālu kompleksu.

Informāciju sagatavoja: vācu valodas skolotāja Brigita Mihailova


Поиск...