Dalība konkursā „American Day”

7. novembrī PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēkņiem, angļu valodas pētniekiem bija lieliska iespēja piedalīties Daugavpils pilsētas angļu valodas konkursā „American Day”. Konkursa galvenais mērķis bija rosināt interesi par angļu valodu, kā arī paplašināt audzēkņu zināšanas par ASV vēsturi, ģeogrāfiju un kultūru, kā arī atklāt skolēnu radošas spējas, sasaistīt tās ar apgūtajām zināšanām anglu valodā. Pasākumu organizēja ASV vēstniecība, ASV informācijas centrs un Daugavpils Centra vidusskola.

Pasākumā piedalījās 10 komandas no Daugavpils vidējās izglītības iestādēm. Mūsu tehnikumu pārstāvēja 4 dalībnieki: A.Komisarova (PR-11), D.Luščika (PR-11) K.Ļebedjevs (DT-21), V.Kaidoško (EM-21) skolotāju Jūlijas Plečkenas un Oļega Ostrovska vadībā.

Komandām bija jāatbild uz jautājumiem par ASV vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru, cilvēkiem un tradīcijām. Viens no uzdevumiem bija saistīts ar NATO dalībniekiem.Visgrūtākais konkursa mirklis bija tad, kad 5 minūšu laikā audzēkņiem bija jāuzzīmē , kā viņi redz Latvijas un ASV nākotnes attiecību attīstību, un pēc tam V.Kaidoško prezentēja savas komandas darbu.

Mūsu audzēkņus iespaidoja Latvijas karavīru angļu valodas zināšanas, jo viņi stāstīja pas savas dzīves un dienesta gaitu. Audzēkņiem patika tas, ka visi runāja tikai angļu valodā, kas deva lielisku iespēju pārbaudīt un novērtēt savu runāšanas līmeni.

Konkursa laikā mūsu komanda parādīja labus rezultātus, jo audzēkņi bija čakli, uzmanīgi, ļoti radoši un nopietni gatavojušies konkursam. Finālā tika izsludināts burtošanas konkurss „Spelling Bee“, kurā V. Kaidoško (EM 21) ieguva 3.vietu pilsētā. Konkursa mērķis bija attīstīt pareizrakstības iemaņas un publiskās runas prasmes. Audzēkņi tika aicināti nosaukt dažādas sarežģītības angļu valodas vārdus pa burtiem. Vārdus sagatavoja skolotāja no ASV, kura strādā mūsu pilsētā Fulbraita apmaiņas programmas ietvaros.

Liels paldies mūsu audzēkņiem par piedalīšanos konkursā un labu rezultātu!

Informāciju sagatavoja skolotāja: J.Plečkena un V.Kaidoško(EM 21)


Поиск...