Slovākijas skolotāju pieredzes apmaiņas vizīte

Daugavpils tehnikuma skolotāji aktīvi veicina skolas internacionalizāciju, kas pašlaik kļūst populāra Daugavpils tehnikuma attīstībā. Viena no internacionalizācijas galvenajām priekšrocībām ir starptautiskās sadarbības paplašināšana un stiprināšana. Interese par mūsu skolu no ārvalstu skolotājiem pastāvīgi pieaug, un tas arī paplašina mūsu redzesloku un iespējas.

1   2   3.

 

 

 

 

 

Pateicoties vācu valodas skolotājas Jeļenas Sardiko sadarbībai ar Tirdzniecības un pakalpojumu vidējo profesionālo skolu no Slovākijas pilsētas Prievidza, kurā mācās gandrīz 800 audzēkņi, un DT direktores Ingrīdas Brokānes partnerības atbalstam mūsu tehnikumā no 19.11. līdz 23.11.2018. viesojās 2 skolotāji - vācu valodas skolotāja un audzināšanas konsultante Jana Majtanova un vācu valodas skolotājs Lubomir Jurik. Vizītes mērķi bija pārņemt labo praksi audzināšanas darbā un svešvalodu mācīšanā.

4   5   6

 

 

 

 

 

7   8   9

 

 

 

 

 

Par cik labas svešvalodu zināšanas ir svarīga prasība mūsdienīgā darba tirgū ne tikai Slovākijā, bet arī visā pasaulē, mūsu partnerus interesēja, kā tiek organizēts mācību process, kādas inovatīvas formas un metodes izmanto svešvalodu skolotāji Daugavpils tehnikumā, lai motivētu audzēkņus apgūt svešvalodas. Vizītes laikā mēs uzzinājām, ka Slovākijas skolas audzēkņiem tiek piedāvāts apgūt līdz 3 svešvalodām (angļu, vācu, krievu) atkarībā no mācību programmas, un ļoti daudz absolventu strādā Vācijā, Austrijā, Šveicē.

Apmeklējot mācību stundas pie svešvalodu skolotājiem Jeļenas Sardiko, Jūlijas Plečkenas, Aleksandras Pomitkinas, Ludmilas Ņeverovas un Oļega Ostrovska, Slovākijas skolotāji atzīmēja jauno tehnoloģiju plašu izmantošanu. „Darbošanās ar planšetēm, ar interaktīvo tāfeli, ar „Tecnilab” programmu, izmantojot interneta resursus, pieaug interese par svešvalodām, ļauj mācības padarīt interesantākas, nodrošina satura aktualitāti un rada iespēju to sasaistīt ar reālo dzīvi, ” izteica savu viedokli Lubomir Jurik.

10   11   12

 

 

 

 

 

Nodaļu vadītāji Anita Lazuko, Artūrs Dauģerts un Andris Tomsons iepazīstināja ar mācību korpusu darbu, mūsu partneri ļoti augsti novērtēja Daugavpils tehnikuma materiālo tehnisko bāzi. Ļoti aktīvi tika apspriesta aktuāla viņu skolai problēma – audzēkņu iesaistīšana skolā, kā arī Slovākijas partneru lielo interesi izraisīja Latvijas izglītības sistēma. DT psiholoģe Viktorija Ševeļkina un karjeras pedagogs konsultants Sergejs Bogatkevičs dalījās pieredzē ar audzināšanas konsultanti Janu Majtanovu. Pedagoģi diskutēja par aktuālām tēmām audzināšanas un karjeras jomā, problēmām un to risināšanu, par audzēkņu sasniegumiem, uzvedību, riskiem. Noslēgumā viesi apmeklēja klases stundu pie Tamāras Jegorovas, kur KV-41 grupas audzēkņi bija ļoti aktīvi iesaistīti diskusijā par Latvijas jauniešu problēmām.

Kultūras programmas ietvaros mūsu partneri iepazinās ar Latvijas mūziku, dejām, nacionālajiem tērpiem, apmeklējot Latvijas simtgadei veltītus koncertus Vienības laukumā, Vienības namā, kā arī apskatīja Daugavpils cietoksni un citas ievērojamās pilsētas vietas. Turklāt pateicoties skolotājām Elvirai Azarevičai un Ninai Rudzei Slovākijas partneriem bija iespēja šuvēju darbnīcā savām rokām veidot Latvijas suvenīrus atmiņai par vizīti Daugavpils tehnikumā.

Slovākijas kolēģi izteica lielu pateicību DT administrācijai, skolotājiem, speciālistiem par sirsnīgu un laipnu uzņemšanu, kopīgu darbu, izaugsmi, kā arī izteica cerību par turpmāko partnerību starp skolām.

Informāciju sagatavoja: vācu valodas skolotāja Jeļena Sardiko


Поиск...