Godalgotas vietas Latvijas profesionālās meistarības konkursā “Elektromontāžas darbi”

Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā no 25. oktobra līdz 26. oktobrim notika Latvijas profesionālās izglītības iestāžu enerģētikas nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkurss “Elektromontāžas darbi”.

Šis profesionālās meistarības konkurss ir rīkots Kandavā jau trešo gadu pēc kārtas un ir kļuvis par tradīciju, tomēr mūsu tehnikuma audzēkņi startē tajā pirmoreiz.

Kandava 2   Kandava 3   Kandava 4

 

 

 

 

 

Konkursā piedalījās komandas no sešām izglītības iestādēm: Cēsu Tehnoloģiju un dizaina vidusskolas, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas, Rīgas Valsts tehnikuma un Daugavpils tehnikuma.

Mūsu mācību iestādi konkursā pārstāvēja programmas “Elektrotehniķis” audzēkņi Pāvels Zvirbulis (EM-31) un Jevgēnijs Ivanovs (EM-31). Topošiem elektrotehniķiem bija jāapliecina savas zināšanas un iemaņas gaisvadu līniju montāžā un ievaduzskaites sadalņu komutācijā. Kā arī visu darbu gaitā stingri bija jāievēro visi nepieciešami darba drošības noteikumi, jāizmanto individuālie aizsardzības līdzekļi, jāizvēlas droši darba paņēmieni.

Konkursa gaitā PIKC Daugavpils tehnikuma audzēkņi augstā līmenī nodemonstrēja kompetenču pieeju praktiskajām mācībām un ieguva godalgoto 2. vietu Latvijas profesionālo mācību iestāžu vidū.

Šādi konkursi dod iespēju pilnveidot prasmes, dalīties pieredzē ar citu mācību iestāžu audzēkņiem, un, galvenais, saņemt konstruktīvu kritiku un padomus no enerģētikas nozares ekspertiem.

Izsakām atsevišķu pateicību A/S “Sadales tīkls” tehniskam speciālistam Vadimam Platkovam par sniegto konsultāciju tehniskajos jautājumos.

Paldies profesionālo mācību moduļu skolotājiem par tehnikuma komandas sagatavošanu konkursam.

Sveicam uzvarētājus! Pateicamies konkursa dalībniekiem par mūsu tehnikuma popularizēšanu.

Informāciju sagatavoja: profesionālo priekšmetu skolotāja Veronika Platkova


Поиск...