Godalgotas vietas „Jauno profesionāļu meistarības konkursā dzelzceļa transporta jomā”

28.-29. novembrī PIKC Daugavpils tehnikumā notika „Jauno profesionāļu meistarības konkurss” divās nominācijās: ”Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķis” un „ Lokomotīvju saimniecības tehniķis”, ko organizēja Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Konkursā tika pārstāvēti divi tehnikumi: PIKC Daugavpils tehnikums un PIKC Rīgas Valsts tehnikums, kopumā piedalījās 16 audzēkņi. Konkursa mērķi bija sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, popularizēt dzelzceļa transporta pārvadājumu nozari, noskaidrot labākos starp labākajiem topošajiem dzelzceļa nozares darbiniekiem, novērtēt viņu prasmes un iemaņas izvēlētajās profesijās. Prasmju konkursa “Dzelzceļa transports” uzdevumi bija pietuvināti reāliem darba apstākļiem.

IMG 7178  IMG 7188   IMG 7384

 

 

 

 

Konkursanti noteica lokomotīves riteņpāra pamatizmēru, izjauca un salika autosakabes un veica to augstuma mērīšanu, demontēja rullīšu gultņus, testēja lokomotīves riteņpāra detaļas, pārbaudīja gaisa rezervuāra blīvumu un veica citus uzdevumus, kuru izpildi nodrošināja SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” Daugavpils Vagonu remontu centra speciālisti. Jaunie profesionāļi, kuri piedalījās konkursā “Dzelzceļa pakalpojumi”, divu dienu garumā apliecināja savas prasmes vilcienu maršrutu sagatavošanā, ievērojot dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumus un VAS “Latvijas dzelzceļš” spēkā esošo normatīvo aktu prasības, aizpildīja nepieciešamo tehnisko dokumentāciju, kā arī aprakstīja dzelzceļa stacijas dežuranta darba rīcības kārtību situācijās, kad ir apdraudēta satiksmes drošība. Otrajā dienā praktisko uzdevumu izpildes laikā konkursanti demonstrēja teorētisko zināšanu praktisko iemaņu pielietošanu un sadarbojās ar dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķiem. Uzdevumu izstrādi un konkursantu darba izpildes vērtēšanu veica nozares pārstāvji – eksperti: Jānis Butāns, Jānis Kokins, Evalds Žurila, Ģenādijs Mikuckis, Sergejs Karpačovs, Jurijs Zaburdajevs. Komisijas locekļi atzīmēja KV-41 grupas audzēkņu augstas zināšanas dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumu jomā.

IMG 6990   IMG 6995   IMG 7037

 

 

 

 

I vietu un zelta medaļas konkursā “Dzelzceļa pakalpojumi” ieguva mūsu KV-41 grupas audzēknes Diāna Kaupere un Darja Isajeva , bet nominācijā “Dzelzceļa transports” – L-41 grupas audzēkņi Oļegs Labuts un Pāvels Zaicevs. II vietu un sudraba medaļas konkursā “Dzelzceļa pakalpojumi” ieguva Jūlija Skerba un Renāte Vigule, bet III vietu ieguva Jevgenijs Plečkevs un Viktors Vertinskis.

Konkursa otrajā diena, 29. novembrī, notika seminārs “Karjeras diena dzelzceļa transportā”, kurā piedalījās PIKC Daugavpils tehnikuma, PIKC Rīgas Valsts tehnikuma skolotāji, uzņēmuma “Latvijas dzelzceļš” vadošie speciālisti, skolas pārstāvji ar skolēniem.

Apsveicam uzvarētājus un pateicamies dalībniekiem! Paldies uzņēmuma”Latvijas Dzelzceļš” nozares pārstāvjiem-ekspertiem par piedalīšanos konkursā. Paldies skolotājiem, kas gatavoja audzēkņus konkursam un 2 dienas bija blakus, lai viņus uzmundrinātu un palīdzētu ar padomu: Konstantīnam Ivanovam, Valērijam Šakelam, Jeļenai Fedosejevai, Natālijai Karpovai , Annai Gurtajai, Andrejam Smorodkinam, Jevģenijam Juhno. Paldies par atbalstu direktorei Ingrīdai Brokānei, izglītības metodiķei Jeļenai Didevičai, nodaļas vadītājam Arturam Dauģertam, IT nodaļas vadītājam Jevģenijam Kružkovam.

Liels paldies VIAA Informācijas un karjeras atbalsta departamenta Profesionālās meistarības konkursu nodaļas vadītājai Mairai Apsītei un viņas komandai par lielisku iespēju uzlabot audzēkņu praktiskās iemaņas, kuras noderēs gan kvalifikācijas praksē, gan kvalifikācijas eksāmena laikā, lai iegūtu augstākus rezultātus!

Informāciju sagatavoja: Jeļena Fedosejeva


Поиск...