Ēnu diena Daugavpils tehnikumā

13. februārī visā Latvijā tiek aizvadīta Ēnu diena. Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1. – 12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) reģistrēta preču zīme. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

2   1   3

 

 

 

 

Daugavpils tehnikums pirmo reizi iesaistījās karjeras izglītības akcijā „Ēnu diena”. Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja 12.klases skolniece Tamāra Jefremova un Daugavpils tehnikuma 2.kursa audzēkne Marija Ļahova ēnoja Projektu un ārējo sakaru nodaļas vadītāju Intu Laurenu. Tamāru interesē projekti, jo pati ļoti aktīvi iesaistījusies dažādu projektu aktivitātēs, bet Marija Erasmus+ programmas projekta ietvaros tikko kā atgriezusies no prakses Portugālē.

Diena pagāja daudzveidīgi un radoši. Projektu un ārējo sakaru nodaļas vadītāja ēnotājas iepazīstināja ar sava darba specifiku – kā viņa organizē nodaļas ikdienas darbu, veic projektu ieviešanas aktivitātes, komunicē ar tehnikuma vadību, struktūrvienībām un citiem nodaļas apmeklētājiem.

Tāpat arī ēnotājas uzzināja par Erasmus+ projektiem – populārāko jauniešu un skolotāju pieredzes apmaiņas programmu Eiropā, tās iespējām un izaicinājumiem. Ēnotājām bija iespēja piedalīties būvsapulcē, kurā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros tika izskatīti jautājumi par jaunās Dzelzceļa pakalpojumu laboratorijas ēkas būvniecību.

Paldies ēnām par aktīvo dalību un atsaucību!

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa


Поиск...