NOZARES SEMINĀRS SLIEŽU CEĻA SAIMNIECĪBAS TEHNIĶIEM. 2. CIKLS.

2019. gada 10. aprīlī PIKC Daugavpils tehnikumā notika seminārs “Dzelzceļa inženiertehnisko būvju kustības drošības nodrošināšana ekspluatācijas laikā”. Semināra mērķi bija iepazīstināt ar Daugavpils dzelzceļa inženiertehniskajām būvēm un to ekspluatāciju, drošības noteikumiem sliežu ceļa saimniecības darbiniekiem. Sākumā skolotāja Ņina Smuļko informēja par dažādiem plaisu veidiem tiltu laidumu konstrukcijās metāla noguruma dēļ.

1   2   3

 

 

 

 

 

Ar lielu interesi klātesošie iepazinās ar tilta klātnes ierīci, par tās drošu lietošanu stāstīja VAS “Latvijas dzelzceļš” ceļu distances brigadiera vietnieks Kaspars Melgailis. Profesionālās izglītības skolotāja Jeļena Fedosejeva pastāstīja par drošības tehnikas noteikumiem, strādājot uz dzelzceļa tiltiem. Bagātīgu uzziņas informāciju sagatavojis mūsu viesis Arnis Bogdans – VAS “Latvijas dzelzceļš” Daugavpils ceļu distances tiltu meistars. Dzelzceļa inženiertehniskās būves Daugavpilī, dažādi apskates veidi, remonta veidi – tas ir nepilnīgs jautājumu klāsts, par kuru mēs runājām.

4   5   6

 

 

 

 

 

Daugavpils dzelzceļa tilts ir viens no vecākajiem Latvijas tiltiem, ko projektējis 1856. gadā inženieris Staņislavs Kerbedzs. Pirmais vilciens pārbrauca pār tiltu 1861. gada 24. septembrī. Daudzkārt tilts tika sagrauts un atjaunots. Ekskursija uz šādu būvi ir vislabākais veids, kā veikt praktiskās mācības. Dalībnieki izpētīja laidumu konstrukcijas, tilta klātni, balstus, remonta problēmas, ekspluatācijas jautājumus, drošības apstākļus, pēc ekskursijas debatēja un augsti novērtēja semināra ieguvumu. Fotografēja Dmitrijs Ņikitins.

Liels paldies par palīdzību semināra organizēšanā, praktisko iemaņuno stiprināšanā un vēlību VAS “Latvijas dzelzceļš” Daugavpils ceļu distances tiltu meistaram Arnim Bogdanam.

Informāciju sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja Ņina Smuļko


Поиск...