sem school_logo

 

 

Angļu valodas skolotāja piedalās kursos Čehijā

Laikā no 14.līdz 20.aprīlim angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena apmeklēja starptautiskus kursus Čehijā, Prāgā. Kursus vadīja sertificēti pedagogi no Čehijas un Lielbritānijas.

Kursos piedalījās dažādu priekšmetu skolotāji no Īrijas, Turcijas, Itālijas, Lietuvas, Grieķijas, Spānijas, Serbijas un Latvijas. Kursu tematika bija veltīta inovatīvām mācību metodēm, lai cīnītos pret jauniešu skaita samazināšanos un motivētu tos mācīties. Svarīgi šo problēmu risināt, integrējot mentoringu izglītības iestādes ikdienas darbā (stundās, ārpusstundu pasākumos u.c. aktivitātēs). Kursos tika iekļauta arī ļoti interesanta lekcija par izmaiņām Eiropas izglītības sistēmās.

1   2   3

 

 

 

 

 

Nodarbību laikā es piedalījos diskusijās, lomu spēlēs, grupu un pāru darbā, tajā pašā laikā es apguvu jaunus metodiskos paņēmienus un angļu valodas praksi, jo visi dalībnieki izmantoja angļu valodu kā komunikācijas veidu. Es mācījos, kā izmantot daudzveidīgus līdzekļus mācību procesā,uzzināju informāciju par tehnoloģiju izmantošanu stundu laikā un vērtēsanas procesā, kā attīstīt audzēkņa kritisko un daiļradošo domāšanu.

4   5   6

 

 

 

 

 

Kursos es ne tikai papildināju savu izglītību, kā arī iepazinos ar radošiem skolotājiem no citām valstīm. Man bija laba iespēja dalīties pieredzē ar saviem kolēģiem, kā arī nodibināt jaunus kontaktus. Kursu noslēgumā mēs, skolotāji no dažādām Eiropas vidēm, jutāmies kā viena draudzīga kompānija: mēs runājām par savām skolām, ģimenēm, visi kopā pusdienojām Prāgās kafejnīcās, apmeklējām pilsētas visskaistākās vietas. Esmu pārliecināta, ka personiskās attiecības veido mūsu priekšstatus par dažādām kultūrām un dod mums iespēju runāt jebkurā valodā bez lielām grūtībām.

Kursa pirmajā dienā tika organizēta tematiskā ekskursija pa Prāgu, bet pēdējā dienā – katrs dalībnieks prezentēja savu valsti un skolu, kā arī dalījās ar iespaidiem par kursiem.

Kā rezultāts būs izstrādāti metodiskie ieteikumi – kā efektīvāk “mentorēt” audzēkņus, lai audzēkņi kļūtu motivētāki turpināt izglītību izvēlētajā profesijā, nepametot skolas gaitas.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Daugavpils tehnikuma skolotāju pieredze Eiropā” (Nr. 2018-1-LV01-KA101-046840) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Jūlija Plečkena


Поиск...