Stažēšanās ventspilī dzelzceļa transporta un loģistikas jomā

Projekta “Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” Nr. 8.5.3.0/16/I /001 ietvaros profesionālās izglītības skolotājiem Natālijai Karpovai, Jeļenai Fedosejevai, Konstantīnam Ivanovam, Alfrēdam Kokinam laika posmā no 23. līdz 26. aprīlim Ventspilī bija organizēta stažēšanās uzņēmumos, kuri izmanto savā darbā dzelzceļa transporta pakalpojumus un izmanto dzelzceļa infrastruktūru. Pasākumu organizēja uzņēmums “Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris” un tas komandai pateicamies par interesanti saplānotu programmu un precizitāti.

DSC 0985   DSC 0993   DSC 0996

 

 

 

 

 

Saskaņā ar piedavāto programmu mēs apmeklējām uzņēmumu AS “Ventspils Nafta”, kas ir lielākais un tehnoloģiski modernākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā, kas jau vairāk nekā 55 gadus darbojas neaizsalstošajā Ventspils ostā. Uzņēmuma teritorija ir ļoti liela, kurā ietilpst rezervuāru parks, automātiskās sūkņu vadības stacijas, osta, laboratorija, trīs dzelzceļa estakādes un ugunsdzēsēju depo. Bijām arī pavisam jaunā uzņēmumā AS “BALTIC COAL TERMINAL”, kas bija izveidots 2008.gadā Ventspils ostas teritorijā un ieviests ekspluatācijā pirmā specializētā ogļu pārkraušanas termināļa kārtā. Privātā AS "BALTIC COAL TERMINAL" dzelzceļa infrastruktūra (vairāk kā 6800 m) ļauj apstrādāt līdz 500 vagoniem diennaktī.

DSC 0999   DSC 1001   DSC 1006

 

 

 

 

 

Šajā teritorijā redzējām vagonu atkausēšanas iekārtas, vagonu apgāzēju kompleksu, kas ļauj apstrādāt līdz 48 vagoniem stundā, putekļu nomākšanas sistēmu, lentes konveijeru sistēmu, kas ļauj paralēli īstenot ogļu izkraušanu/iekraušanu uz noliktavu/kuģi, kombinācijās, kuras maksimāli efektīvi izmanto termināļa jaudas. Kopējais konveijeru līniju garums ir 2,5 km. Apmeklējām arī lielo Holdinga sabiedrību, kurā apvienota daļa Ventspils Brīvostas lielāko uzņēmumu, kuri veic amonjaka, vieglo naftas produktu un citu naftas ķīmijas produktu pārkraušanu, sniedz dzelzceļa kravu ekspeditēšanas un aģentēšanas pakalpojumus, kā arī ir lielākie biodegvielas ražotāji Baltijas valstīs. Latvijā ir trīs pārvadātāji, kas veic kravu pārvadājumus dzelzceļa teritorijā, mums bija iespēja iepazīt divus uzņēmumus – AS “Baltijas Ekspresis” un “Baltijas Tranzītu Serviss”. Darba seminārā uzzinājām uzņēmumu organizatorisko struktūru, darba plānošanu, darba drošības noteikumu nodrošināšanu uzņēmumā, dzelzceļa transporta tehniskā stāvokļa novērtēšanas tehnoloģijas, servisu, apkopi, modernizāciju, modērnas tehnoloģijas. “Dzelzceļa loma jūras pārvadājumos ir ļoti nozīmīga un visiem termināļiem dzelzceļš ir galvenais partnieris,” stāsta uzņēmēji.

DSC 1007   DSC 1012   DSC 1023

 

 

 

 

 

Stažēšanās beidzās, bet sadarbība ar visiem uzņēmumiem turpināsies, jo visi ir ieinteresēti sadarboties ar Daugavpils tehnikumu, gan paaugstinot esošo darbinieku kvalifikācijas līmeni, gan gaidot jaunus profesionāļus viņu draudzīgajā kolektīvā!

Informāciju sagatvoja: Jeļena Fedosejeva


Поиск...