ESF logo_color_2017

 

 

BALTIC FASHION & TEXTILE RIGA

26. aprīlī TS grupu audzēknes kopā ar skolotāju Oksanu Zuboviču un Ludmilu Lukjansku apmeklēja Starptautisko izstāžu centru Ķīpsalā, kur jau 24. reizi norisinājās starptautiskā tekstila industrijas izstāde „Baltic Fashion & Textile 2019”. Izstādes apmeklēšana bija sagatavota ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Mūsu mērķi bija izpētīt nozares uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus un karjeras iespējas nozarē, kā arī iepazīt tekstila industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Austrumeiropā.

1   2   3

 

 

 

 

 

Izstādē sastapās modes nozares piedāvājums un pieprasījums no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām Eiropas un Āzijas valstīm. Un pēc pasākuma mēs secinājām, ka nozarē jūtamas stipras attīstības tendences.

Visvairāk mums patika Šveices koncerna “BERNINA” ekspozīcija. Pārstāvis Latvijā-“Burdas salons” prezentēja aktuālos šujmašīnu un izšūšanas mašīnu modeļus, Latvijā arī pirmo šujmašīnas modeli, kam visa skārenjutīgā ekrāna izvēlne ir latviešu valodā.

4   5   6

 

 

 

 

 

Bija interesanti apskatīt italiešu uzņēmuma “Fabric House” ekspozīciju: džērsija un adīto audumu ražošanu, dabiskās ādas dizainu izveidi un firmas dažādas interesantas kolekcijas.

Gandrīz visas dienas garumā mums bija iespēja izbaudīt dažādu firmu aktuālās pavasara kolekcijas: Latvijas zīmoli “ESPATTE”, ”Colorfall” un “MUCINA”, lietuviešu zīmols “A.P.Line” prezentēja sieviešu žaketes, topus, bikses un kleitas.

Visi dalībnieki bija atklāti sarunām, tas arī mūs ļoti iedvesmoja.

Informāciju sagatavoja: skolotāja Oksana Zuboviča


Поиск...