Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2019

8. un 9. maijā Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, notika trešais Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2019, ko organizēja Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes, demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba devēju sadarbību. Dažādu profesiju 129 topošie profesionāļi no 34 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm sacentās savā starpā, lai gūtu pieredzi, pilnveidotu kompetences, noteiktu zinošāko un izcīnītu uzvaru. Pasākumā tika pārstāvētas 19 profesijas un konkursanti sacentās tādos prasmju konkursos kā radošā māksla un modes tehnoloģijas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, ražošana un inženiertehnoloģijas, sabiedriskie un individuālie pakalpojumi, celtniecība un būvniecības tehnoloģijas, transports un loģistika.

1   2   3

 

 

 

 

 

4   5   6

 

 

 

 

 

Konkursanti demonstrēja savas prasmes, katrs veicot ekspertu sastādītus darba uzdevumus. Pirms konkursa visu nozaru eksperti dalījās pieredzē, atbildēja uz dalībnieku jautājumiem un vēlēja veiksmi un izturību, jo divu dienu garumā kopā bija jāstrādā 14 darba stundas. Tas ir viens no lielākajiem konkursa ieguvumiem - Latvijas talantīgākajiem jaunajiem profesionāļiem ir iespēja satikties ar savas nozares ekspertiem un potenciālajiem darba devējiem, saņemt konsultācijas, uzklausīt ieteikumus, pilnveidot zināšanas un prasmju līmeni.

7   8   9

 

 

 

 

 

10   11   12

 

 

 

 

 

No Daugavpils tehnikuma izmēģināt savas spējas konkursā devās 5 audzēkņi: Web lapu izstrādātāju kategorijā Kevins Krigers (PR-41), nominācijā apģērbu izgatavotājs – Jūlija Lizunova (TS-21), Pāvels Zvirbulis (EM-31) sacentās elektrisko instalāciju tehniķu vidū, Ņikita Ziņenko (TT-41) – transporta pārvadājumu jomā, bet skaistumkopšanas nozarē nominācijā frizieru darbi startēja Anna Maļinovska (FR-31) un sīvā cīņā ieguva 3. vietu. Medaļu ieguvēji nozares profesionāļu un darba devēju vērtējumā ir demonstrējuši labākās prasmes un iemaņas, pilnveidojuši kompetences un sadarbības prasmes.

13   14   15

 

 

 

 

16   17   18

 

 

 

 

 

Vienlaicīgi Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2019 ietvaros notika profesiju paraugdemonstrējumi. Tehnikuma tērpu izgatavošanas un stila specialitātes audzēknes un skolotājas dalījās pieredzē ar pasākuma apmeklētājiem, šujot dažādus aksesuārus tērpu dekorēšanai. Topošie frizieri iepazīstināja ar jaunākajām modes tendencēm, veidoja daudzveidīgas frizūras, kuras papildināja ar krāsainām kanekalona šķipsnām, kā arī, izmantojot krāsainās matu lakas un trafaretus veidoja interesantus frizūru dekorus. Dalība konkursā un paraugdemonstrējumos dod audzēkņiem lielisku iespēju uzzināt vairāk par apgūstamo profesiju, dalīties pieredzē un iegūt neaizmirstamus iespaidus.

19   20   21

 

 

 

 

 

Paldies skolotājiem, kas gatavoja audzēkņus konkursam un bija blakus, lai viņus uzmundrinātu un palīdzētu ar padomu.

Apsveicam uzvarētāju un pateicamies dalībniekiem!

Informāciju sagatavoja Valentīna Saulīte


Поиск...