Starptautiskā olimpiāde “GEOGRAPHY OF EUROPEAN COUNTRIES” Slovākijā

No 15. līdz 17. maijam PIKC “Daugavpils tehnikums” komanda, kuras sastāvā bija direktora vietnieks mācību jomā Oļegs Kartašovs, angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena un divi audzēkņi, Veronika Jevgeņjeva (KS -31) un Kaspars Muižnieks (DT -21) piedalījās Starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē ‘GEOGRAPHY OF EUROPEAN COUNTRIES’ Slovākijā, Trenčinā. Trenčinas Tranporta Akadēmijā tika organizēta olimpiāde, kurā piedalījās 8 audzēkņu komandas no Baltijas valstīm, Polijas, Moldovas, Grūzijas, Slovākijas un Ukrainas pilsētām.

DSC 015   DSC 0668   DSC 076

 

 

 

 

 

Audzēkņiem bija jāprezentē ne tikai savas Eiropas ģeogrāfijas zināšānas, bet arī angļu valodas prasmes, jo visi uzdevumi tika izveidoti angļu valodā. Sakarā ar to, ka Daugavpils tehnikuma mācību programmā nav ģeogrāfijas stundu, angļu valodas skolotājas J.Plečkena, L.Neverova, T.Jegorova un audzēkņi V.Jevgeņjeva un K.Muižnieks pirms olimpiādes strādāja patstāvīgi pēcstundu laikā, lai parādītu labāko rezultātu.

Olimpiādē tika iekļautas 3 daļas: prezentācija par citu Eiropas valsti, tests ekonomiskajā ģeogrāfijā un darbs ar Eiropas karti un karogiem. Mūsu komandai bija jāprezentē Moldova. Žūrija, kuras sastāvā bija skolotāja no Moldovas, augsti novērtēja prezentācijas tehnisko izpildīšanu un noformēšanu. Tomēr vislabāko rezultātu mūsu audzēkņi ieguva testos: K.Muižnieks izcīnīja 2.vietu ekonomiskās ģeogrāfijas testā un darbā ar Eiropas karti: ar maksimālo 60 punktu skaitu, viņš parādīja 57 punktu rezultātu.

Finālā PIKC "Daugavpils tehnikums" audzēkņi ieguva 3. vietu starptautiskajā mērogā. Olimpiādes žūrija atzīmēja mūsu audzēkņu angļu valodas zināšanu augsto līmeni un lieliskas runāšanas prasmes. Tomēr visiem dalībniekiem tika piedāvātas ne tikai olimpiādes uzdevumi, bet arī izklaides. Visi ārvalstu viesi konkursa norises laikā apskatīja Trenčinu, svēto vietu, nosaukumā Slovākijas Betlēme, kur mēs redzējām unikālo koka meistardarbu, un apmeklējām KIA vienīgo rūpnīcu Eiropā. Vakaros mums bija iespēja mācīties dejot hip-hopu un spēlēt boulinga centrā.

Jāpiebilst, ka laiks Slovākijā bija pavadīts brīnišķīgi, jo bija iespēja gan uzlabot valodas zināšanas, gan atrast jaunus citu valstu draugus, gan arī apskatīt skaistas vietas un iepazīties ar jaunām tradīcijām. Protams, ka visiem mūsu tehnikuma pārstāvjiem atmiņā palika tikai labas emocijas, tāpēc ka viss bija organizēts ļoti labi un interesanti, bet jaunieši sadraudzējās un pavadīja laiku neformālā, brīvā un draudzīgā gaisotnē.

Informāciju sagatavoja: angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena


Поиск...