Daugavpils tehnikumā viesojās grafiskais dizaineris no Portugāles

Programmas Erasmus+ projekta "XPTO+V-eXellence in Professional Training Opportunities V" (2018-1-PT01-KA102-047204) ietvaros no 7. līdz 11. oktobrim PIKC “Daugavpils tehnikums” uzņēma grafisko dizaineri Edgaru Hosē Koreiju Pedro (Edgar Jose Correia Pedro) no Portugāles.

Vizītes mērķis bija iepazīties ar dažādām izglītības iespēju koncepcijām, Latvijas, kā arī Daugavpils tehnikuma vīzijām par grafiskā dizaina sniegtajām iespējām, apmainīties ar skolu pieredzi profesionālās izglītības nodrošināšanas jomā, iepazīt skolas partnerus – Daugavpils Universitāti un Saules skolu –, kā arī izprast viņu pieredzi profesionālās izglītības nodrošināšanā un piedāvātās iespējas profesionālās pilnveides jomā. Tāpat notika iepazīšanās ar Biznesa inkubatora sniegtajām iespējām jaunajiem uzņēmējiem un veiksmes stāstu izpēte.

3por   1por   4por

 

 

 

 

 

Vīzītes laikā portugāļu viesis apmeklēja 6 atklātās stundas, tikās ar skolas korpusu vadītājiem, apskatīja korpusu klases, dienesta viesnīcas, sporta zāli, aktu zāli un 7D mācību telpu.

“Latvijā aprīkojums skolās ir ļoti augstā līmenī, un pats galvenais ir tas, ka tas ir pieejams visiem – atšķirībā no Portugāles, kur profesionālās skolas ir privātas, nevis valsts finansētas. Tā ir apbrīnojama iespēja iegūt profesiju kopā ar vidējo izglītību un turklāt saņemt arī stipendiju; tā ir fantastika!” saka Edgars. “Es esmu ļoti priecīgs, ka man bija šāda iespēja atbraukt uz Daugavpils tehnikumu.”

Protams, neiztika arī bez kultūras programmas: tika apmeklētas tādas vietas kā Daugavpils cietoksnis, Māla mākslas centrs, Marka Rotko mākslas centrs; tāpat pastaigu laikā tika iepazīta arī pati Daugavpils pilsēta. Kopumā šī bija ļoti piesātināta un produktīva nedēļa, kas deva iespēju pārrunāt arī tālākās sadarbības iespējas.

Поиск...