Pasākums 1.kursa auzdēkņiem kopmītnēs

Šī gada 23. oktobrī PIKC “Daugavpils tehnikums” dienesta viesnīcās notika ar nepacietību gaidītais 1. kursa audzēkņu vakars, kurā piedalījās piecas 1. kursa audzēkņu komandas. Pasākuma mērķis bija audzēkņu saskarsmes un sadarbības prasmju attīstīšana, dienesta viesnīcas audzēkņu saliedēšana un, protams, tika veicināta 1. kursa audzēkņu adaptēšanās, viņiem jaunā un nezināmā dienesta viesnīcas vidē.

1dv   2dv   3dv

 

 

 

 

 

Pasākuma sākumā katrai komandai bija jāprezentē sevi un paveiktais mājasdarbs: komandas nosaukums, emblēma, kopmītnes himna un jāparāda neliels teatrāls uzvedums, pastāstot par kādu ikdienišķu vai ne pavisam ikdienišķu situāciju, ar kuru viņi jau saskārās vai, iespējams, saskarsies, dzīvojot kopmītnēs.

Pēc mājasdarba novērtēšanas sekoja nopietnāka pasākuma daļa, 1. kursa audzēkņiem, kuri nu ir kļuvuši par mūsu lielās kopmītnes “ģimenes” locekļiem, bija jāparāda savas zināšanas par kopmītnes noteikumiem.

Vakara gaitā visas piecas audzēkņu komandas devās savās gaitās pa dienesta viesnīcu, meklējot stacijas, kuras atrast varēja tikai izpildot organizatoru dotās norādes. Stacijās tika pārbaudīta pirmkursnieku izturība, savaldība, spēks un spēja adaptēties mainīgajai kopmītnes situācijai.

Kā viens no pēdējiem pārbaudījumiem bija pabeigt teikumu “Kopmītne ir...”, komanda “Foršie pelmeņi” raksta: “... mūsu otrās mājas. Šeit es jūtos drošs un mierīgs. Es ļoti skumstu, kad aizbraucu no šejienes. Kopmītnē es pavadu labāko laiku savā dzīvē, es atcerēšos laiku, pavadīto šeit, ar smaidu sejā un siltuma sajūtu sirdī. Mani bērni, protams, arī dzīvos kopmītnē, lai viņu pusaudžu vecums paietu tikpat labi kā man”.

Pasākuma izskaņā komandas tika apbalvotas ar saldajām balvām, notika kopējā fotogrāfēšanās un, lai arī tika sadalītas 1.-3. vietas šajās savdabīgajās pirmkursnieku sacensībās, tomēr ieguvēji un uzvarētāji bija visi, kas ieradās, jo šis laiks tika pavadīts ar smaidu sejā un vienotības sajūtu sirdī.

Informāciju sagatavoja Emīls Jansons

Поиск...