Daugavpils tehnikuma pārstāvji piedalās Berlīnes memorandam veltītā konferencē

2019. gada 30. oktobrī Daugavpils tehnikuma pārstāvji – direktora vietnieks praktiskās apmācības jomā Igors Ivanovs un Projektu un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Sandra Celmiņa – piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā starptautiskajā konferencē “Mācību vadītāji – darba vidē balstītu mācību panākumu atslēga?”, turpinot konferenču ciklu saistībā ar 2012. gada Berlīnes memorandu.

kopbilde 30.10.2019

 

Berlīnes memorands – tā ir vienošanās par sadarbību profesionālajā izglītībā un apmācībā Eiropā, ko 2012. gadā parakstīja izglītības jomas ministriju pārstāvji no Vācijas, Latvijas, Spānijas, Portugāles, Grieķijas, Slovākijas un Itālijas. Memorands paredz organizēt kopējus pasākumus jauniešu bezdarba samazināšanai, tajā skaitā radot jauniešiem labākas kvalificēta darba ieguves iespējas.

30. oktobrī Rīgā notika 3. tikšanās saistībā ar Eiropas platformu pieredzes apmaiņai profesionālajā izglītībā, tās laikā savā pieredzē profesionālās izglītības sistēmas attīstīšanā un pilnveidē dalījās Vācijas Izglītības un pētniecības ministrijas pārstāvis Štefans Šnaiders, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras pārstāvji Dominiks Otto un Egita Proveja, Bādenes-Virtembergas Pieaugušo izglītības aģentūras pamatprasmju apguvei pārstāvis Knuts Bekers. Tāpat Berlīnes memoranda dalībvalstu pārstāvji prezentēja savas valsts pieredzi saistībā ar darba vidē balstītu mācību (DVB) vadītāju lomu māceklības kvalitātes nodrošināšanā.

Pasākuma otrajā daļā tika organizēta interaktīva sesija, kuras laikā tika prezentēti projekta “Jaunu pieeju izmēģināšana prakšu vadītājiem skolās un uzņēmumos darba vidē balstītās mācībās – TTT4WBL” rezultāti, kā arī notika diskusijas par dažādām tēmām un aktuāliem, kā arī provokatīviem jautājumiem saistībā ar DVB mācību īstenošanu dažādās valstīs.

Šīs tikšanās rezultātā tika gūta dziļāka izpratne par aktuālajiem jautājumiem saistībā ar darba vidē balstītu mācību īstenošanu, kā arī rastas idejas turpmākajam darbam.

Sagatavoja: Igors Ivanovs un Sandra Celmiņa

Поиск...