LBAS konkursa “PROFS 2019” Latgales pusfināls

PIKC “Daugavpils tehnikums” 7. novembrī notika Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) konkursa “PROFS 2019” Latgales pusfināls. LBAS konkursu PROFS organizē jau trešo gadu. Šogad konkursam kopumā ir pieteikušās komandas no 22 vidējās profesionālās izglītības iestādēm. Konkursa PROFS mērķis ir veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, kā arī veicināt viņu izpratni par sociālo dialogu un arodbiedrību. Kopā ar mūsu tehnikuma audzēkņiem konkursā zināšanās par darba tiesībām, darba drošību un sociālo dialogu sacentās komandas no Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas, Malnavas koledžas, Rēzeknes tehnikuma, Daugavpils Būvniecības tehnikuma un Daugavpils Būvniecības tehnikuma Dagdas filiāles.

1prof19   2prof19   3prof19

 

 

 

 

Visas komandas līdz 25. septembrim iesūtīja mājasdarbu, kas sastāvēja no diviem uzdevumiem. Pirmais uzdevums – prezentācija kurā bija jāparāda vismaz trīs argumenti, kas pārliecinātu jaunieti – jaunu darbinieku – iestāties arodbiedrībā. Otrais uzdevums - jāuzraksta iespējamie darba vides riska faktori vienai no komandas dalībnieku profesijām. Pirmos uzdevumus komandas prezentēja konkursa pirmajā daļā. Konkursa otrajā daļā notika viktorīna par darba tiesību un darba aizsardzības tēmām, kur katram komandas dalībniekam bija individuāli jāatbild uz diviem jautājumiem, kā arī komandas kapteinim bija jāatbild uz trīs īpaši sagatavotiem jautājumiem par sociālo dialogu. Noslēdzošajā trešajā daļā katra komanda uz vietas risināja četras dažādas situācijas saistībā ar darba vides un tiesiskajām attiecībām. Konkursa žūrijā strādāja LBAS darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužuls, LBAS darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs un vietējie Valsts darba inspekcijas pārstāvji.

Mūsu mācību iestādi konkursā pārstāvēja topošie elektrotehniķi un transporta pārvadājumu komercdarbinieki. Visu iegūto punktu kopsumma konkursā “PROFS 2019” nodrošināja PIKC „Daugavpils tehnikums” komandai 2.vietu. Sveicam uzvarētājus: komandas kapteini Jevgēniju Ivanovu (EM-41), Aleksandru Paškeviču (EM-41), Sandri Pārpuci (EM-31), Daniilu Soboļevu (EM-31), Andreju Jermaševiču (TT-41) un Arīnu Ozersku (TT-41).

Konkursa noslēgumā īpašu muzikālu priekšnesumu sniedza PIKC “Daugavpils tehnikums” vokālais kolektīvs (vadītāja Jūlija Peceviča). Konkursa PROFS 2019 fināls notiks 5. decembrī Rīgā, uz to dosies Latgales pusfināla uzvarētāji – Rēzeknes tehnikuma komanda. Pateicos komandai par mūsu tehnikuma popularizēšanu! Īpašs paldies skolotājai Nataljai Žemčugovai par palīdzību komandas sagatavošanā! Sirsnīgs paldies visiem skolotājiem, kas iesaistīti topošo elektrotehniķu un transporta pārvadājumu komercdarbinieku apmācības procesā! Konkurss notiek ESF projekta „Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” aktivitātes “Izglītojošas aktivitātes profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem” ietvaros.

Informāciju sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča

Поиск...