Skolotāju mobilitāte Nordplus programmas ietvaros

Starp Daugavpils Valsts tehnikumu un Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehnisko skolu veiksmīgi tiek realizēts Nordplus programmas projekts „Skolotāju mobilitāte Baltijas valstu izglītības telpā”, kas paredz stiprināt un attīstīt sadarbību starp profesionālās izglītības mācību iestādēm Latvijā un Lietuvā.

Daugavpils Valsts tehnikuma 7 skolotāji laika posmā no 2012.gada 12.- 18.novembrim projekta ietvaros apguva pieredzi Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskajā skolā. Mobilitātes brauciena laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar sadarbības partneru materiāli tehnisko bāzi, apmeklēt nodarbības, izzināt Lietuvas izglītības sistēmu un prasības darba tirgū.

Tā kā projekta ietvaros paredzētas 2 mobilitātes, laikā no 8. līdz 12.aprīlim Daugavpils Valsts tehnikumā viesosies 7 skolotāji no Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskā skolas (Lietuva). Nordplus programmas „Skolotāju mobilitāte Baltijas valstu izglītības telpā” ietvaros skolotājiem būs iespēja iegūt jaunu pieredzi un iepazīties ar radošumu un jauninājumiem izglītības programmu īstenošanā mūsu skolā, iegūt pieredzi jauno loģistikas speciālistu sagatavošanā, apkopot iegūto skolotāju apmaiņas pieredzi Portfolio, kā arī piedalīties starptautiskajā konferencē „Nordplus-Izglītība-Loģistika-pieredze jauno ekspertu izglītošanā”, kurā būs lieliska iespēja apmainīties ar pieredzi, ģenerēt jaunas idejas un stiprināt starpvalstu sadarbību.

Konferences programma

Informāciju sagatavoja: Ilona Kozlovska