Pirmā starptautiskā konference

Starptautiskā konference „Nordplus- Izglītība- Loģistika- pieredze jauno ekspertu izglītošanā”, kuru organizēja Daugavpils Valsts tehnikums sadarbībā ar Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehnisko skolu, notika 11.aprīlī Transporta un sakaru institūta Latgales filiālē.

Atklājot konferenci, Daugavpils Valsts tehnikuma direktore Ingrīda Brokāne uzsvēra, ka ņemot vērā to, ka abām kaimiņvalstīm Latvijai un Lietuvai ir labvēlīgs ģeogrāfiskais novietojums ar labiem autoceļu un dzelzceļu savienojumiem, stratēģiskiem starptautiskas nozīmes tranzīta koridoriem, loģistikas un tranzīta pakalpojumu attīstīšana kopā ar transporta koridoriem, uzlabojot izglītības un apmācību sistēmu atbilstoši darba tirgus prasībām, ir neizbēgama.

IMG 1   IMG 2   IMG 3

 

 

 

 

Konferencē uzrunas teica Transporta un sakaru institūta prezidents Dr.hab. Igors Kabaškins, TSI Latgales filiāles direktors Dr. Jevģenijs Krjukovs un VAS „Latvijas dzelzceļa” Mācību centra vecākais mācību koordinators Andris Samušs. Konferencē tika aplūkoti aktuāli jautājumi transporta pārvadājumu komercdarbinieku-loģistu sagatavošanā, tika izzināti labas prakses piemēri partnerskolās Lietuvā un Latvijā. Konferencē ar savu tēmu izklāstu piedalījās Latvijas un Lietuvas skolotāji. Lielai daļai skolotāju šī konference bija pirmais solis viņu profesionālās darbības pilnveidē.

Pasākumā piedalījās 40 dalībnieki. Starp konferences dalībniekiem bija profesionālo izglītības mācību iestāžu, augstskolu un darba devēju pārstāvji.

IMG 4   IMG 5   IMG 6

 

 

 

 

Lai apkopotu rezultātus, izdots konferences tēžu krājums. Konferences dalībnieku prezentāciju materiāli un atziņas tiks izvietotas tīmekļa vietnē www.daugvt.lv .

Paldies visiem, kas organizēja un piedalījās konferencē.

Video...

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena