Lietuvas skolotāju mobilitāte Daugavpilī

No 8. līdz 14.aprīlim pie mums viesojās 7 skolotāji no Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskās skolas, lai īstenotu Nordplus programmas projektu „Skolotāju mobilitāte Baltijas valstu izglītības telpā”.

Ciemiņi iepazinās ar tehnikuma materiāli tehnisko bāzi, apmeklēja nodarbības, izzināja izglītības iestādes darba organizāciju, Latvijas izglītības sistēmu un prasības vietējā darba tirgū.

Mums bija iespēja iepazīties ar Transporta un sakaru institūta- eiropeiskas pētniecības un izglītības iestādes darbu, kurā studējošajiem ir nodrošināta iespēja inovatīvi apgūt loģistikas speciālista profesiju.

IMG 1   IMG 2   IMG 3

 

 

 

 

Apmeklējām kompāniju „LDz Cargo” un Lokomotīvju remonta centru Daugavpilī, kas nodrošina mūsu audzēkņiem prakses vietas.

Kultūras programmas ietvaros iepazināmies ar ievērojamāko kultūrvēsturisko pieminekli Daugavpilī, kas ir vienīgais bez būtiskām izmaiņām saglabājies 19. gadsimta pirmās puses cietoksnis Baltijā- spilgta cariskās Krievijas militārās vēstures liecība. Daugavpils cietoksnis pamazām atdzimst, vairs ne militāriem mērķiem. Mums bija iespēja apskatīt restaurēto Arsenāla ēku, kur ierīkots Marka Rotko centrs ar izstāžu zālēm, radošajām darbnīcām un mākslinieku rezidencēm, kā arī ūdenstorņa ēku, kurā izvietojies Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs.

Daugavpilī ir daudz kultūru un ticību, kurā jau no seniem laikiem izveidojusies multietniska un multikulturāla vide. Par to pārliecinājāmies, apmeklējot Poļu namu, Krievu namu, Daugavpils Sinagogu un Daugavpils Māla mākslas centru.

Mobilitātes noslēgumā, projektā iesaistītās partnerskolas sadarbībā ar Transporta un sakaru institūtu, organizēja starptautisku konferenci „Nordplus- Izglītība- Loģistika-pieredze jauno ekspertu izglītošanā”.

IMG 4   IMG 5   IMG 6

Informāciju sagatavoja: Ilona Kozlovska